12. kolo
16.12.2012 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Braga - Estoril Praia 3:0

Nováček Estoril Praia sice letos podává dobré výkony, ale na úspěch na hřišti silné Bragy to zatím, jak vidno, stále nestačí. Arsenalistas zvítězili pohodlně 3:0 a upevnili si důležité třetí místo v tabulce.

Jestliže si Estoril dělal nějaké naděje na navázání skvělé výhry 3:0 nad Setúbalem z minulého kola, rozplynuly se už po necelých čtyřech minutách hry. Přesně tak dlouho totiž Braze trvalo, než se gólově prosadila poprvé - levý bek Ismaily zasprintoval po své straně, prohnal se ofenzivou soupeře a přihrál Amorimovi, který chytře pustil míč na skvěle postaveného Vianu - 1:0.

Hosté se sice odmítali s jasným scénářem smířit a zahrozili nepříjemnými střelami Luíse Leala a Licá, ale Braga i přesto držela otěže zápasu ve svých rukou. Estoril hrozil spíše ojediněle, ale domácí gólman Beto se ani tak nenudil - po ráně Licá musel zneškodňovat také pokus Jeffersona. Braga na druhé straně prováhala velkou šanci, když Éder nedokázal zblízka proměnit dobrý Ismailyho centr.

Jestliže Estoril v první půli kladl favoritovi odpor, po obrátce už domácí žádné velké drama nepřipustili. Zejména Márcio Mossoró se ukázal být ve výborné pohodě, což zakrátko potvrdil i vstřelenou brankou - skvělý Ismaily opět rozstřelil protivníkovu defenzivu milimetrovým pasem a brazilskému záložníkovi stačilo ve vápně nastavit hlavu - 2:0.

A o tři minuty později, v 58. minutě, bylo rozhodnuto definitivně. Rubén Amorim poslal míč Mossorovi, na kterého hostující obrana pozapomněla, takže autor druhého gólu měl spoustu času přihrát na druhou stranu vápna Éderovi, a guinejský útočník nedal Vágnerovi v brance žádnou šanci - 3:0.

Po třetím zásahu už Estoril definitivně odpadnul a utkání se prakticky pouze dohrávalo. Braga kontrolovala hru a nikam se nehrnula, a hosté už se možná viděli v šatně a ideálně někde daleko od stadionu..

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Braga bez problému 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Hiko

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele