13. kolo
05.01.2013 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sporting CP - Paços Ferreira 0:1

Mizérie Sportingu pokračuje. Lisabonský klub dnes možná trochu nešťastně, ale přece prohrál doma s celkem Pacos Ferreira 0:1, a zatímco se i nadále musí nervózně ohlížet přes rameno na sestupové příčky, hosty nečekaný úspěch vystřelil pouhý bod za třetí Bragu. Jediný gól zápasu vstřelil v nastavení první půle Hurtado.

Ne snad že by vítězný tým byl nějakým výrazným outsiderem - svěřencům Paula Fonseky se letos daří výborně a v devatenácti utkáních od začátku sezony prohráli pouze jednou. Duel dvou týmů, z nichž jeden zažívá možná nejlepší sezonu historie a druhý bezpochyby tu nejhorší, tak nakonec vyzněl lépe pro ten první.

20,613 diváků v ochozech Alvalade toužilo asistovat důležité výhře svých miláčků, a domácí na to nešli vůbec špatně - v držení míče jasně dominovali a zejména v úvodu zápasu si zamluvili hřiště takřka výhradně pro sebe. Zejména Marcos Rojo, přesunutý ze stopera na levý kraj, a dvojice křídel Capel - Jeffrén působili svěžím dojmem.

Hostující gólman Cássio musel brzy zasahovat proti nebezpečné ráně van Wolfswinkela, a ve 33. minutě měli jít Lvi do vedení - Capelova hlavička už překonala brankáře, ale nakonec se odrazila od tyče zpět do hry. Tento moment jako by byl pro Sporting zlomoví - Pacos Ferreira totiž krátce poté zapnul vyšší obrátky a dalekonosné střely Antunese a Manuela Josého signalizovaly první nebezpečí.

A vyrovnání obrazu hry vedlo až k vítězné brance. Klíčový brejk vedl Josué, který se vydal směrem k brance a perfektním pasem prostrčil míč na Hurtada, ten si přihrávku zpracoval, zorientoval se a přesnou střelou propálil Ruie Patrícia - 0:1.

Ani po obrátce zvedající se nadšení hostů nikam nemizelo, naopak; Sporting sice nebyl přinucen stáhnout se do obrany, ale nebyl ani schopný dostat se příliš blízko k bráně soupeře. Výborný Josué navíc mohl vedení svého celku ještě zvýšit; Patrício musel vyrážet jeho jedovku z 20 metrů na roh.

Lisabonský klub se nakonec nezmohl ani na nějaký závěrečný nápor - až na Carrillovu hlavičku a několik dalekonosných navštívenek od Cédrika Soarese mohl být Cássio v naprostém klidu. Vzkaz tribun, rozzlobených další bolestivou ztrátou, byl jasný - prezident Godinho Lopes by měl co nejdřív odstoupit.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hiko

Bože to bude zase trápení... stačí mi 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

X2

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Sporting ma neskutočnu krizu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele