11. kolo
01.12.2013 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting CP - Paços Ferreira 4:0

Sporting jde na první místo! Svěřenci Leonarda Jardima dnes odpověděli na výhru městského rivala z Benfiky exhibičním zápasem proti trápícímu se Paços Ferreira, vyhráli jasně 4:0 a posunuli se o skóre do čela tabulky. Hrdinou utkání se stal dvoubrankový Fredy Montero, hosté dohrávali bez vyloučeného Felipe Anunciacaa.

Jardim sice před zápasem vehementně prohlašoval, že se v kabině o titulu nemluví a nejinak tomu bude i po dnešku, jenže vyhnout se této otázce je čím dál těžší - Sporting svého soupeře porazil rozdílem třídy, a to ještě ani nehrál své maximum (André Carrillo, Adrien Silva i André Martins mají rozhodně na víc, než předvedli dnes). Přesto však na hřišti nebylo pochyb, že ničím jiným než vítězstvím domácích ani utkání skončit nemůže, a Lvi tak potvrdili, že si letos se slabšími týmy hrají jak kočka s myší - Arouca, Académica, Vitória Setúbal a nově i Pacos podlehli obrozenému týmu o čtyři branky. Loni se to Sportingu za celý rok nepodařilo ani jednou (a je jasné, že stěžejním důvodem je Monterovo letní angažmá; Kolumbijec má v 11 zápasech na kontě stejný počet gólů a vévodí tabulce střelců).

Mužem zápasu však byl někdo jiný - defenzivní záložník William Carvalho, který podal přímo fantastický výkon, byl úplně všude a přiváděl soupeře k šílenství. Byl to právě on, kdo po 16 minutách otevřel skóre, když hlavou uklidil do sítě rohový kop, který před ním tečoval jeden z hostujících obránců. Nutno dodat, že Pacos na úvodní trefu zareagoval dobře a po zbytek první půle byl konkurenceschopným týmem, ačkoliv Ruie Patrícia v domácí brance neohrozil.

Zelenobílá mašina se znovu rozjela po změně stran, a v 52. minutě se poprvé prosadil Montero - jeho gól padl z bezprostřední blízkosti po pasu Carrilla. Pokud měl Pacos ještě nějakou šanci vrátit se do zápasu, vydržela pouhých 20 minut; definitivnu domácí výhře dala ruka Anunciacaa ve vápně, která sice zabránila Monterově hlavičce v cestě do sítě, ale logicky po ní následovala červená karta a pokutový kop. Adrien, který penalty obvykle zahrává, už v tu dobu na hřišti nebyl, proto si míč na bílý puntík postavil sám kolumbijský fantom a nezaváhal. Skóre pak uzavřel v závěru André Martins, který zužitkoval Eduardův skvělý střílený pas v nekompromisní ránu pod břevno.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele