28. kolo
11.04.2015 19:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Rio Ave FC - FC Porto 1:3

Porto potvrdilo roli favorita a ze zrádné půdy Rio Ave si odváží poměrně pohodlnou výhru 3:1. O výsledku bylo rozhodnuto už po první půli, kdy se prosadili postupně Quaresma a Danilo; domácí vrátil do zápasu Tarantini, střídající Hernani měl ale v závěru poslední slovo.

Draci začali podle očekávání ve vysokém tempu a první šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Hodně vidět byl zejména agilní Quaresma, jemuž se podařilo propálit gólmana Edersona už po osmi minutách; gól však nebyl uznán pro ofsajd. Porto i nadále tlačilo a po čtvrthodině hry zahodili další stoprocentní šanci společnými silami Aboubakar s Brahimim, kteří mohli zakončovat do prázdné brány; kamerunského střelce však zblokovala domácího obrana, dorážející Alžířan zase narazil na skvělého Edersona.

Bylo prakticky pouze otázkou času, kdy Porto otevře skóre - a fakt, že se to povedlo zrovna Quaresmovi, ideálně shrnul jeho výkon v úvodních fázích zápasu. Zkušený reprezentant ještě ve 24. minutě napálil břevno, o pár desítek vteřin později však už slavil, když proměnil pokutový kop.

Rio Ave mělo prakticky jedinou šanci, a to absorbovat soupeřův tlak (Porto zakončilo zápas se statistikou 62% držení míče) a vyrážet do rychlých brejků. Nutno dodat, že se jim to několikrát povedlo - ve 30. minutě del Valle pálil těsně nad, o jedenáct minut později zase musel Fabiano zasahovat proti nebezpečné ráně Jebora. Poslední slovo v úvodním dějství však mělo opět Porto, konkrétně Danilo, který v nastavení poločasu parádní ránou k tyči zvýšil na 2:0. Akci vymyslel Brahimi, který nahrál Alexi Sandrovi, načež brazilský stoper chytře prostrčil míč na zakončujícího kolegu.

Po změně stran nepůsobilo uspokojené Porto tak nebezpečným dojmem, čehož domácí využili ke snížení. Nejprve sice museli přežít tutovku Alexe Sandra, s níž si poradil odkopávající obránce Nélson Monte, potom to ale přišlo - Diego Lopes nešťastně hlavičkoval těsně vedle tyče, a v 71. minutě už Fabiano lovil míč ze své sítě. Prosadil se Tarantini, který placírkou zakončil chytrý pas od Zeegelaara.

Inkasovaná trefa jako by Draky probudila, favorit zapnul opět vyšší výkonnostní stupeň a opět se začaly dít věci před Edersonovou bránou. Nejprve Herrera pálil těsně nad břevno, v 83. minutě však už bylo definitivně rozhodnuto: po rychlém brejku se Porto dostalo do přečíslení, míč našel cestu k Hernanimu a střídající forvard bez potíží zvýšil na konečných 3:1.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
LidoOP

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele