3. kolo
29.08.2015 17:15 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Vitória FC Setúbal - Rio Ave FC 2:2

Vitória Setúbal a Rio Ave potvrdily, že mají v úvodu nové sezony dobrou formu, a divákům na Estádio do Bonfim předvedly skvělý zápas. Po 70 minut měli herně navrch domácí, jenže potom otevřel skóre hostující Yazalde; v hektickém závěru utkání padly ještě další tři branky a výsledná remíza 2:2 tak znamená, že oba týmy stále čekají na svého prvního přemožitele.

Fanoušci Setúbalu po zpackané loňské sezoně svůj tým zatím nepoznávají. První poločas se totiž nesl výhradně v jejich režii - a gólman Cássio, který Riu Ave posledně heroicky vychytal domácí triumf nad Bragou, se opět musel činit. V první šanci ještě Venancio hlavou z malého vápna přestřelil, proti další hlavičce Ruky však už úřadoval hostující strážce.

Hostující obrana měla velké problémy ukočírovat hladovou ofenzivu borců v zeleném, pomáhalo jí však i štěstí. Claro mohl po Pintově krásném vybídnutí zakončovat prakticky do odkryté klece, jenže selhal, zatímco Semedo na zadní tyči nepochopitelně napálil míč pouze do břevna. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0, což jednoznačně vyhovovalo více hostům.

Po změně stran tlak Setúbalu rychle uvadal. Cássio sice ještě musel ve 49. minutě předvést výtečný reflexivní zásah proti hlavičkujícímu Costinhovi, poté však už hráči Rio Ave (konečně) našli své tempo a herní obraz se vyrovnal. První varování domácímu brankáři Lukasi Raederovi vyslal v 71. minutě střídající Kayembé, a o pár vteřin později už se skóre poprvé měnilo - Yazalde si počkal na zadní tyči a pohodlně usměrnil centrovaný míč za Němcova záda.

To byla pro Setúbal velká rána - leč domácí se nevzdali a dokázali skóre rychle otočit. O vyrovnání se postaral dosavadní hrdina Cássio, jehož faul v pokutovém území potrestal proměněnou penaltou André Claro. Tři minuty před koncem pak šla Vitória do vedení - Venancio sice po rohovém kopu hlavičkoval pouze do břevna, odražený míč však usměrnil do sítě Hyun-Jun Suk.

Korejský forvard tak navázal na své skvělé představení z druhého kola, kdy v dohrávce dvěma góly popravil Académiku; zdálo se, že i dnes si připíše další cennou vítěznou branku. Dramatický závěr však obstarali opět bojovní hosté. Běžela už poslední minuta, když si Vilas Boas naběhl do vápna na centr a skvěle umístěnou hlavičkou propálil Raedera podruhé.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele