2. kolo
23.08.2015 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Vitória SC Guimarães - CF Os Belenenses 1:1

Už jste letos viděli vyrovnanější zápas? Fotbalisté Guimaraese a Belenenses se statisticky shodli prakticky ve všech ukazatelích, včetně toho nejdůležitějšího - gólů. Domácí poslal do vedení v 19. minutě Valente, za hosty vyrovnával po změně stran Sturgeon, a konečná remíza 1:1 sluší tomuto zápasu více než jakýkoliv jiný možný scénář..

Posuďte sami - kromě toho, že oba týmy zaznamenaly každý po jedné brance a žluté kartě, nastala shoda i v celkovém počtu střel (9), počtu střel mířících na branku (5) a dokonce i v procentech držení míče (50). To je v podstatě definice vyrovnanosti. Lisabonští tak zaznamenávají ve druhém zápase svou druhou remízu, zatímco Vitória alespoň částečně zmírnila úvodní debakl na půdě Porta.

Úplný začátek zápasu patřil Belenenses, domácí se ale velmi brzy dostali do tempa a někdy kolem 10. minuty už hru bez problémů kontrolovali. Po sérii několika nadějných akcí a rohových kopů se pak poměrně rychle dostali i do vedení - Tómaného pas do vápna zpracoval Valente a jeho rána k tyči zapadla za záda gólmana Ventury.

Postava Tómaného byla v prvním dějství vidět možná nejvíce; domácí forvard běhal, napadal, rozehrával, jednou vypálil nebezpečně zpoza vápna, jednou se rozhodl vystrašit Venturu stříleným centrem do šestnáctky, leč další gól se na obzoru ne a ne objevit. Naopak Belenenses vystrčilo růžky ve 40. minutě, kdy strážce branky Vitórie Douglas Jesús musel parádně likvidovat pokus Camary.

Měla to být předzvěst herního obrazu druhé půle: zatímco v té první totiž hrála hlavně Vitória a hosté z hlavního města se převážně bránili, po změně stran ukázali svoji aktivnější stránku, často kombinovali a snažili se najít skulinku v domácí obraně. To se jim nakonec podařilo v 74. minutě, kdy Camarův pas našel Sturgeona, jemuž stačilo pohodlně dorážet do brány: bylo vyrovnáno. Zápas dvou zhruba stejně silných týmů tak nakonec skončil tím jediným spravedlivým výsledkem.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele