6. kolo
27.09.2015 20:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Vitória SC Guimarães - SC Braga 0:1

Ostře sledované derby mezi Vitórií Guimaraes a Bragou nakonec ovládli hosté, kteří těsnou výhrou 1:0 potvrdili svoji stoupající formu a udrželi se v kontaktu s čelem tabulky. Jedinou branku utkání vstřelil čtvrt hodiny před koncem klíčový ofenzivní hráč Arsenalistas Rafa Silva. Pro domácího kouče Sergia Conceicaa tak šlo o hodně nepodařenou premiéru..

Conceicao totiž ještě loni vedl právě Bragu, teď však byl povolán do nové funkce ve Vitórii s cílem zvednout tradiční klub po špatném začátku sezony. Proti svému bývalému zaměstnavateli však neuspěl, a přestože zápas jako takový příliš fotbalové krásy nenabídl (na rozdíl od očekávaných kontroverzí na tribunách), Braga si tři body nakonec zasloužila.

Hostující tým po dobrém úvodu nezdrželo ani vynucené střídání v 9. minutě (zraněného Andrého Pinta nahradil uprostřed obrany Willy Boly) a o chvíli později už si gólman Vitórie Douglas Jesús připisoval po rohu první úspěšný zásah. Na druhé straně se připomněl Montoya, který nebezpečnou ránou z vápna prověřil pozornost hostujícího strážce Kricjuka.

Po pětadvaceti minutách hry přerostlo fanouškovské napětí v první přerušení hry; z tribun totiž přilétly na hřiště dýmovnice, takže se muselo čekat, než pořadatelé situaci urovnají. Zejména v domácím sektoru bylo hodně rušno, jak ukázala i situace po půlhodině hry, kdy jeden z diváků zasáhl při rohovém kopu exekutora Bragy Maura. Viníka musela odvést policie, zápas ale pokračoval.

První dějství zakončil poměrně ojedinělý brejk Vitórie, který ovšem skončil pouze střelou do boční sítě, a po změně stran chvíli trvalo, než utkání zpět nabylo ztracené tempo; sudí musel hned v 47. minutě žlutou kartou krotit na jedné straně Dalberta, na druhé Stojiljkoviće. Bylo vidět, že v sázce je skutečně hodně a nikdo si nemůže dovolit udělat fatální chybu.

Braga byla opticky o něco lepším týmem, šance se však střídaly - Arsenalistas po několika neúspěšných centrech do vápna a dvou zblokovaných střelách konečně zakončili prostřednictvím Maura, ten ale pálil těsně vedle, kdežto na druhé straně za Kricjukem zazvonila tyč. V 74. minutě se však už skóre poprvé a naposledy měnilo: Rafa Silva ukázal svoji parádní techniku, když se s míčem probil za obranu a sólový nájezd na Jesúse zakončil bezchybnou střelou k tyči.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele