24. kolo
07.03.2020 21:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Porto nevyužilo šanci odskočit Benfice a pouze remizovalo s Rio Ave

Ani s vědomím bodové ztráty největšího rivala v boji o titul nedokázali hráči FC Porto porazit na domácí půdě Rio Ave a odskočit Benfice na čele ligové tabulky. Hosté naopak mají důvod k radosti, neboť svou šňůru neporazitelnosti natáhli již na devět zápasů.

Domácí začali aktivně a chtěli předejít dlouhému čekání na první gól z minulých zápasů. Už v páté minutě vyslal nikým nehlídaný Corona centr z pravého křídla do pokutového území, kde číhal Oliveira, jehož hlavičku Kieszek reflexivním zákrokem na brankové čáře zpacifikoval.

Porto pokračoval v aktivní hře, která se jim vyplatila v 18. minutě. Rohový kop z pravé strany proletěl po chybě Kieszka šestnáctkou až na zadní tyč, kde Nakajima zachoval chladnou hlavu a místo zakončení z úhlu do odkryté brány zvolil zpětnou na stopera Mbembu, který nabídnutou příležitostí neopovrhl a otevřel skóre zápasu.

"Draci" měli i nadále více ze hry, ale paradoxně to byli hosté, kteří po půlhodině hry udeřili. Figueiras s Taremim dostali od ležérně bránících hráčů Porta dostatek času ke kombinaci, což druhý jmenovaný využil, kličkou se zbavil Marcana a zakončil přesně k pravé tyči.

O pět minut později mohlo být utkání ještě zamotanější. Opařená obrana Porta opět nechávala hostům příliš prostoru ve středu hřiště, čehož se pokusil využít Santos a dalekonosnou střelou těsně vedle vystrašil fanoušky na stadiónu.

Atraktivní první poločas vystřídal o hodně slabší úvod toho druhého. Hra byla rozháraná a Rio Ave se dařilo bourat rozehrávku domácích v samotném zárodku. K první šanci se dostalo Porto až 62. minutě, kdy z pravé strany opět centroval Corona, v roli neúspěšného hlavičkáře se tentokrát ukázal Soares.

Rio Ave ovšem takticky vše na jedničku a dokazovalo, že jeho série neporazitelnosti není náhodou. V 71. minutě nastartoval v protiútoku své rychlé nohy na levém křídle Santos, zatáhl míč až do pokutového území, kde centroval na zadní tyč volnému Taremimu, který z těžké pozice v pádu nedokázal trefit bránu.

Ke kuriózní situaci došlo v 78. minutě. Oliveira z hranice pokutového území nebezpečně vypálil a Kieszek míč vyrazil pouze před sebe, k dorážce se dostal Soares, ale i toho polský brankář vychytal, do třetice ovšem možnost dorážky dostal Marega, který sice trefil pouze obránce Amarala, ale on něj se již míč líně odkutálel za brankovou čáru. Radost ale domácím nevydržela dlouho, protože Soares se k dorážce dostal z třícentimetrového ofsajdu a rozhodčí Dias po konzultaci s VAR branku odvolal.

Porto se sice ještě snažilo urvat vítězství, ale nakonec málem přišlo i o bod. Po Santosově přihrávce hlavou střílel nebezpečně z voleje Dala, ale Marchesín jeho střelu zpacifikoval. Porto tak doma pouze remizovalo s Rio Ave a nevyužilo příležitosti odskočit druhé Benfice na rozdíl čtyř bodů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele