9. kolo
30.10.2019 21:15 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Benfica rozstřílela Portimonense a osamostatňuje se na čele ligy

Zcela poklidný zápas odehrála na Estádio da Luz Benfica proti Portimonense. Domácí šli do brzkého vedení, které v druhé půli stvrdili dalšími třemi góly a díky ztrátě Porta v Marítimu jdou na první místo ligové tabulky.

Jelikož nebyl víkendový výkon Benficy na půdě Tondely zcela ideální, provedl Bruno Lage v sestavě několik změn a v úvodních minutách určitě musel přemýšlet, jestli to byl dobrý tah. První tutovku si totiž vypracovali hosté. Na Iuryho centr číhal na zadní zcela nehlídaný Anzai, jehož gólové radosti zabránil dobrým zákrokem Vlachodimos.

Poté už byl na hřišti pouze jeden tým. Chiquinhův centr z rohu našel přesně hlavu Gabriela, který ještě míč prodloužil na nikým nehlídaného Almeidu a krajní obránce nedal hlavičkou z malého vápna brankáři Ferreirovi žádnou šanci.

Portimonense ovšem v prvním poločase dobře bránilo a Benfica bojovala s tradičním nešvarem posledních utkání - nemohla si vypracovat větší šanci uvnitř pokutového území.

Druhá půle byla úplně jiným fotbalem než ta první, a to hned od úvodní minuty. Když se nedaří útočníkům, postarají se o to obránci. Grimaldo poslal na malé vápno přesný centr na nohu Rubéna Diase a mladý stoper se z bezprostřední blízkosti trefil přesně pod břevno.

V 52. minutě mohla Benfica přidat už třetí gól, ale proti Chiquinhovi, který se pěkně uvolnil po Cerviho přihrávce, dobře a včas vyběhl Ferreira a jeho střelu vyrazil. Na další gól si tak domácí fanoušci museli počkat ještě deset minut a čekání se rozhodně vyplatilo. Grimaldo krásnou průnikovou přihrávkou vyslal do úniku Viníciuse, který se odpoutal od obránce, Ferreirovi udělal kličku a pohodlně zakončil do prázdné brány.

Grimaldo byl nezastavitelný a začala u něj i poslední gólová akce. Španělský bek další průnikovou přihrávkou vyzval ke sprintu Chiquinha, který z první míč prodloužil k Viníciusovi a brazilský útočník ani ve svém druhém úniku nezaváhal a přidal čtvrtý gól svého týmu.

Benfica ještě mohla přidat další góly, ale ani Gedson Fernandes ani Jota své šance neproměnili, což ovšem mladíky v dresu Orlů nemuselo trápit, neboť jejich tým vyhrál 4:0 a osamostatnil se v čele ligy.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele