2. kolo
25.09.2020 21:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Braga doma nestačila na Santa Claru a je nadále bez bodů

Fotbalisté Bragy po prohře na půdě Porta v prvním kole nezvládli ani druhý ligový zápas, a na domácím stadiónu prohráli se Santa Clarou 0:1. O vítězství týmu z Azorských ostrovů rozhodl svým třetím gólem v sezóně Thiago Santana.

Utkání začalo ve velkém tempu a první gól mohli vstřelit domácí již ve druhé minutě. Paulinhův technický pokus z hranice pokutového území ale mířil těsně nad bránu.

V páté minutě tak naopak na druhé straně udeřili hosté. Centr ze standardní situace ještě obrana Bragy odvrátila, Rafael Ramos ale míč okamžitě vrátil za vybíhající obranu, kde číhal Santana, který bez větších obtíží zkušeně překonal brankáře Matheuse.

Ve 14. minutě dostali Arsenalistas možnost k vyrovnání v podobě volného přímého kopu z nebezpečné pozice. Jeho exekuce se ujal kapitán Fransérgio, jehož střela po zemi překvapila brankáře Rochu, který míč zastavil až přesně na brankové čáře.

Hned o několik minut později rozvlnil síť za Rochou přesnou střelou k tyči André Horta, ale Moura, který bránil brankáři ve výhledu byl v ofsajdovém postavení a gól tak nebyl uznán. Na druhé straně mohl po Santanově průnikové přihrávce navýšit vedení Carvalho, ve skluzu ovšem nedokázal míč přesně umístit.

Po změně stran se hosté začali více věnovat defenzivě a trvalo to skoro čtvrt hodiny, než si Braga vypracovala další šanci. Fransérgio ovšem nedokázal využít Medeirosovy přihrávky mezi obránce a z úhlu svou dělovkou pouze rozezvučel tyč. O pár minut později se k centru z levé strany dostal Sequeira a míč se prokutálel přes malé vápno až na zadní tyč k Esgaiovi, který ovšem trefil síť pouze z boku.

Domácí nadále zvyšovali tlak a docela snadno se dostávali do dalších šancí, naráželi ovšem na špatné zakončení. V tutovkách postupně neuspěli Fransérgio, Ricardo Horta a neskóroval ani Castro, který napálil břevno. Santa Clara tak obětavým výkonem ubránila jednobrankové vedení a odvezla si z Bragy všechny body.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele