24. kolo
26.02.2022 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

První trefa Slimaniho po návratu nestačila, Sporting bere z Madeiry jenom bod

Lisabonský Sporting klopýtl ve své stíhací jízdě za vedoucím Portem a z hřiště Marítima veze bod za remízu 1:1. Oslabená sestava obhájce titulu nedokázala využít herní převahy a nezvrátila špatný úvod utkání, kdy inkasovala.

Začátek zápasu byl ze strany lisabonských Lvů opravdu strašidelný. Vidigalův centr levé strany sice vystihl bránící Santos, ale míč pouze nešikovně vrátil do pokutového území, kde se jej zmocnil Xadas, který přesnou střelou k tyči překonal Adána. Po pěti minutách hry se Marítimo překvapivě ujalo vedení 1:0.

Sporting se po inkasovaném gólů ujal iniciativy, ale krom šance z 15. minuty, kdy ve velké příležitosti selhal Slimani, neměl výraznější šance. V 38. minutě alžírský veterán své zaváhání napravil. Reis po rychlé kombinaci se Santosem zatáhl míč do pokutového území, kde přesně našel Slimaniho, jenž mířil přesně. Třiatřicetiletý útočník se trefil poprvé od svého návratu do Lisabonu po šestiletém odloučení.

Radost hostů z vyrovnání zmrazil necelou minutu po vyrovnání vstřeleným gólem Alipour. Nahrávající Xadas ovšem přebral míč v ofsajdu a gól nebyl uznán. V nastaveném čase úvodní půle domácí brankář Victor neudržel centrovaný míč a málem daroval Sportingu gól, ale domácí obrana si s nebezpečnou situací poradila.

Druhý poločas nabídl podobnou podívanou jako většina toho prvního. Sporting měl optickou převahu, ale větší rozruch proti dobře bránícímu Marítimu způsobil až 75. minutě Porro, jenž se po průniku do pokutového území napřáhl k dělovce, která orazítkovala břevno a po odrazu od brankové čáry i levou tyč. Celým objemem ale míč za brankovou čárou nebyl.

Sporting zodpovědné bránící Marítimo nedokázal překonat ani po vysunutí kapitána Coatese mezi útočníky a z Madeiry veze jenom bod. Dává tak velkou šanci vedoucímu Portu utéct na rozdíl devíti bodů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele