17. kolo
08.01.2022 19:00 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Syn rozradostnil svého otce. Porto slavilo na půdě Estorilu parádní obrat

Svou premiérovou trefu v Primeira Lize si zapisoval na své konto Francisco Conceição, syn portského lodivoda Sérgia Conceiçãa. A nutno podotknout, že pořádně důležitou. Byť Porto prohrávalo s Estorilem o dva góly, urvalo tři body, a odskočilo tak v tabulce Sportingu, který v pátek zaváhal se Santa Clarou. Svěřenci trenéra Bruna Pinheira selhali v samém závěru.

Úvodní půlhodinka opravdu moc nenaznačovala, že by se tohle klání mohlo změnit v nějakou dramatickou přestřelku. Větší šance na řadu nepřicházely, následně nicméně začal přece dost kousat Estoril. A už ve 31. minutě se zdařilo rozvlnit síť Chiquinhovi, jehož uvolňoval Bruno Lourenco, poněvadž se ovšem druhý jmenovaný nacházel v ofsajdu, nebyla branka regulérní.

Každopádně ve 38. minutě již přece došlo na první úpravu skóre. Coly na levé straně sklepl míč pro Arthura Gomese, ten si seběhl těsně za pokutové území, odtud vypálil, a jelikož jeho pokus tečoval bránící Mbemba, zapadla nepříjemně plachtící střela pod břevno, k němuž se gólman Diogo Costa nestačil zavčasu vyšvihnout. A ve 41. minutě bylo pro Porto ještě hůře.

Ve vlastní šestnáctce Wendell ve skluzu sestřelil Chiquinha, rozhodčí António Nobre nařídil penaltu, k ní se jakožto exekutor postavil André Franco, jenž zvolil zakončení do protipohybu Dioga Costy. Jenomže ani dvougólový náskok Estorilu k úspěchu nakonec nestačil. Jeho rival zbraně nesložil, dokázal skórovat ještě třikrát a zaznamenal opravdu hodně povedený obrat.

Domácí si určitě představovali lepší vstup do druhého dějství. Hosté si naopak evidentně moc dobře uvědomovali, že k nabrání sebevědomí potřebují brzy alespoň snížit stav, a tuto ambici naplnili ve 49. minutě. Brankář Thiago ještě u bližší tyče zasáhl vůči hlavičce Evanilsona, ale balón vyrážel jen do cesty číhajícího Taremího, který ho pak z dorážky uklidil za jeho záda.

Najednou hosté ožili, v 53. minutě mohl zase úřadovat Taremí, tentokráte ho však reflexivně Thiago vychytal. Ten poté v 60. minutě bravurně lapil i přímák Vitinhy. V 72. minutě na něj nevyzrál ani Otávio, ovšem v 84. minutě již kapituloval, to když Díaz z tutové pozice využil přihrávky Taremího. A v 89. minutě jej přelstil Francisco Conceição po Díazově pobídce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
agniezska68

Domácí výběr si tak prakticky nemůže dovolit téměř žádnou ztrátu a nyní v úvodním ligovém zápase nového roku bude plnit úlohu jasného favorita proti Estorilu. Domácí celek si sice nevede vůbec špatně a patří mu vynikající páté místo tabulky se ziskem pětadvaceti bodů,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele