8. kolo
03.10.2021 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Šok v Primeira Lize: Benfica přišla o stoprocentní bilanci v klání s Portimonense

Po sedmi kolech Primeira Ligy vykazovala Benfica na svém kontě stoprocentní bodové statistiky. A že zrovna své první zaváhání, ba co hůře pro ni, konečnou porážku, zaznamená zrovna v tomto klání, se vážně nečekalo. Obzvláště ne, připomeneme-li ten fakt, že před pár dny v Lize mistrů přehrála jasně slavnou Barcelonu. Portimonense se zkrátka postaralo o velkou senzaci.

První obrovskou možnost domácích spálil ve 22. minutě Jaremčuk. Tomu balón do vyloženého postavení ve vápně naservíroval zleva uniknuvší Álex Grimaldo, jenže bravurní zákrok vytasil mezi třemi tyčemi brankář Samuel. Ve 33. minutě musel být v pohotovosti rovněž domácí gólman Vlachodimos, svou dělovkou se ho snažil překonat Aylton Boa Morte, avšak ani po této příležitosti se prostě skóre neměnilo.

Lisabonský celek byl jinak přece nebezpečnějším, v koncovce se mu ovšem nedařilo dle vlastních představ. Budiž příkladem třeba tutovka Rafy Silvy ze 41. minuty, ten totiž své sólo dovršil pouze střelou, kterou lapil Samuel. A v závěru prvního dějství neproměnil svou šanci ani Álex Grimaldo, jehož zakončení za svá záda Samuel jednoduše nepustil.

Když už se As Águias zdařilo rozvlnit síť, konkrétně ve 49. minutě Jaremčukovi, nemohla být jeho trefa uznána pro ofsajd. Benfica nakonec na své neproměňování opravdu tvrdě doplatila, jelikož Portimonense naopak vykázalo perfektní efektivitu, a poté, co centr z rohového čtvrtkruhu od Lucase Fernandese hlavičkou zužitkoval Lucas Possignolo v 66. minutě, přisoudilo nečekaný zisk tří bodů na svou stranu.

Bohužel pro domácí ve zbývajících okamžicích duelu selhal hned dvakrát Otamendi, jehož v 84. minutě zablokoval bránící Fali Candé, a ve čtvrté minutě nastavení narazil jeho pokus do boční hrany brankové konstrukce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele