7. kolo
24.09.2021 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting vyválčil výhru s Marítimem až v samém závěru z penalty

Sporting neprokázal proti Marítimu zrovna optimální formu a na svého protivníka nemohl v ofenzivní fázi vyzrát, ovšem nakonec se přeci jen raduje z důležitého tříbodového zisku po nejtěsnějším vítězství 1:0, rozdílovou trefu nakonec vsítil až v osmé minutě nastavení Pedro Porro z pokutového kopu. Hosté navíc dohrávali duel v deseti, jelikož ve čtvrté nastavené minutě byl vyloučen Paulo Victor. CP zůstalo v tabulce na třetí příčce se sedmnácti body.

Hosté se za svůj páteční výkon v žádném případě nemusejí stydět, nicméně na ligové scéně nevyhráli popáté za sebou a patří jim až jedenáctá příčka. Herně za svým favorizovaným protivníkem přeci jen zaostávali a v útoku byli prakticky bezzubí, jelikož za celých devadesát minut nevystřelili ani jednou mezi tři tyče. Úvodní dvacetiminutovka nic zásadního nepřinesla, poté z ničeho nic zahrozilo CS.

Ve středu hrací plochy se dostal k míči Bruno Xadas a nebezpečně vypálil z více jak třiceti metrů, ale jeho razantní pokus prosvištěl o decimetry nad vzdálenější šibenicí. Vzápětí se na opačné straně zjevil ve velmi slibné pozici Nuno Santos, avšak jeho pohotovou střelu z dvanácti metrů parádně odvrátil na roh připravený brankář Paulo Victor. Domácí pak pokračovali v tlaku a ve 25. minutě měli blízko k otevření skóre, když aktivní Nuno Santos orazítkoval svým lobem břevno.

Svěřenci trenéra Rúbena Amorima měli jasně navrch také v následujícím průběhu, jenomže buď ztroskotali na perfektním Victorovi, nebo branku soupeře o kousek míjeli. V 74. minutě se opřel do balónu pozdější hrdina Pedro Porro a svou křižnou dělovkou orazítkoval protější konstrukci.

Rozhodující okamžiky páteční předehrávky se zrodily v samém závěru. Brankář Victor totiž v hlavičkovém souboji zasáhl do obličeje střídajícího Jovaneho Cabrala, rozhodčí Pedro Pinheiro mu bez váhání udělil žlutou kartu, a vzhledem k tomu, že to pro něj byl už druhá v utkání, tak se předčasně pakoval do kabin. Místo něho se postavil mezi tři tyče jeden z hostujících hráčů a na přesně mířený pokutový kop Porra do levé šibenice těsně nedosáhl.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,58-3,76. Jeden z nich?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele