32. kolo
05.05.2024 19:00 CET
4 : 3
(1:1)

Reportáž

Abel Ruiz (© AFP)

Oslabená Braga zvládla přestřelku s Casa Piou a udržela se ve hře o konečné třetí místo

Braga v nedělním utkání 32. kola Primeira Ligy přivítala houževnatou Casa Piu a nakonec i přes vyloučení Álvara Djala necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem zvítězila po divokém průběhu 4:3. V tabulce jí tedy stále náleží čtvrté místo s pětašedesáti body a za třetím Portem znovu zaostává o jediný bod. Hostující outsider si i přes porážku definitivně zajistil záchranu mezi portugalskou elitou a s pětatřiceti body je dvanáctý.

AC získalo definitivní jistotu udržení po sobotní porážce konkurenčního Portimonense na půdě aktuálního mistra Sportingu, jelikož si před šestnáctou barážovou pozicí vytvořilo již nedostižný sedmibodový odstup. SC zahájilo tento duel s větším nasazením a hned svou první větší možnost po necelých dvanácti odehraných minutách přetavilo ve vedení, protože skóroval pozdější "hříšník" Álvaro Djaló.

Ten si skvěle zpracoval centr Brumy a pak díky dostatečnému důrazu zblízka překonal brankáře Ricarda Batistu. Nicméně hosté se v žádném případě nevzdali a zhruba deset minut před přestávkou nečekaně vyrovnali, když si japonský šikula Juki Soma seběhl před brankové území na finální zpětnou přihrávku Pabla Roberta a ve skluzu nemohl minout zcela odkrytý prostor tří tyčí.

Casa Pia lépe vstoupila do druhého dějství a v 51. minutě dokonce senzačně otočila vývoj - prosadit se uměl čtyřiadvacetiletý obránce Leonardo Lelo, jenž si navedl balón až před hranici pokutového území soupeře a po zemi ho zakroutil přesně do vzdálenějšího spodního růžku. Avšak Braga se vrátila zpět do hry o tříbodový zisk přesně po hodině hry, neboť se o vyrovnání postaral Abel Ruiz chytrou tečí mezi nohy bezmocného Batisty po vynikající kolmici Djala.

Domácí favorit si vzal zpět ztracený náskok za další čtyři minuty. Tentokráte měl přesnou mušku Rodrigo Zalazar, jehož fantastická rána z osmnácti metrů zaplachtila přesně do levého horního růžku. Nicméně Casa Pia se opět nevzdala a v 72. minutě podruhé dotáhla jednobrankové manko, protože střílenou přihrávku téměř od brankové čáry smolně uklidil do vlastní sítě vracející se Paulo Oliveira - 3:3.

Braga si ještě výrazněji zkomplikovala svou situaci o tři minuty později. Djaló totiž v blízkosti vlastní šestnáctky nevybíravým způsobem došlápl Tchamba, a jelikož se jednalo o jeho druhou žlutou kartu během necelých dvou minut, musel předčasně opustit hrací plochu po červené kartě.

Nicméně domácí se i v deseti snažili tlačit a kýženého rozhodujícího gólu se dočkali v 88. minutě. Bragu nasměroval k potřebnému tříbodovému zisku svým druhým zásahem v tomto duelu Abel Ruiz, jelikož zkusil štěstí z dobrých dvaadvaceti metrů a nechytatelně se trefil k pravé konstrukci kolem plachtícího Batisty.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele