24. kolo
12.03.2023 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

David Neres (© AFP)

Marítimo favorita nezaskočilo, Benfica si lehce pojistila první příčku

Na pevném prvním místě Benficy v tabulce Primeira Ligy se po 24. kole nic nezměnilo. Byť v pátek Porto výhrou nad Estorilem trochu na vedoucí příčku zaútočilo, As Águias v neděli navrátilo osmibodový náskok na čele zase na svou stranu. Na půdě Marítima si mohli dovolit i takový luxus a zahodit pokutový kop, stejně totiž dokráčeli hned k tříbrankovému skalpu.

Benfica tlačila na pilu už od úvodních okamžiků tohoto duelu, v 6. minutě se ke střele z velmi dobré pozice propracoval Joao Mário, avšak soupeřovu bránu levačkou netrefil. V 17. minutě se Joao Mário ozval ještě jednou, avšak ani v tomto případě neseřídil svoje mířidla správně.

Nejvíce, tedy tím nepříliš slavným způsobem, byl každopádně vidět hostující křídelník v rámci první půle po půlhodině hry. Bránící Rene ve vlastním pokutovém území fauloval podnikajícího Aursnese, sudí Fábio Veríssimo nařídil pokutový kop, jenže ten Joao Mário nevyužil. Znovu zkrátka ukázal, že neměl přesnou mušku, a z bílého puntíku nasměroval svou dělovku pouze nad břevno.

O pár chvil později se poprvé ozvalo taktéž Marítimo. Cláudio Winck zamířil obloučkem je vzdálenější tyčce, jenže radost z moc pohledného gólu mu překazili rozhodčí, poněvadž se krátce předtím ocitl v opravdu těsném ofsajdu. Byla to ovšem ojedinělá možnost domácích, kteří ve finále poprvé inkasovali těsně před obrátkou, to když z blízkosti zužitkoval přihrávku zprava od Joaa Mária pohotově z hranice brankového území David Neres.

Ani ve druhém dějství lisabonský celek nějakou ztrátu kontroly nad střetnutím nepřipustil. V 50. minutě přitom svůj náskok navýšil, to když na zadní tyči doklepl míč do prázdné brány neustále aktivní Joao Mário. A v 57. minutě v šestnáctce přiťukl Álex Grimaldo balón patou dozadu na Davida Nerese, jenž bez obtíží překonal brankáře Marcela Carného již podruhé v utkání.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, slbenfica.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele