2. kolo
12.08.2022 21:15 CET
0 : 3
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů Bragy (© AFP)

Braga potvrdila roli favorita a Famalicão přehrála hladce o tři branky

Braga v úvodním kole nového ročníku portugalské ligy obrala o body vysoce favorizovaný Sporting (3:3) a nyní potvrdila dobré rozpoložení v derby s Famalicãem, ne jehož půdě hladce zvítězila 3:0. Oba kluby dělí od sebe něco málo přes dvacet kilometrů, na hřišti od samého začátku dominovali hosté. Ti se dostali do vedení po necelé čtvrthodině hry a pak díky dvěma trefám nové posily Simona Banzy definitivně zpečetili svůj úspěch.

Pro Branzu to navíc byl velmi speciální duel, protože právě loni ve Famalicãu působil a hlavně díky jeho čtrnácti ligovým trefám skončilo ve středu tabulky. Svěřenci trenéra Artura Jorgeho hráli od začátku s velkým elánem a hned svou první větší příležitost ze 13. minuty přetavili ve vedoucí gól. Po závaru v pokutovém území domácího týmu se míč odrazil na kopačku Nuna Sequeiry a ten ho z první usměrnil přímo do levého spodního růžku.

Neuběhlo ani dalších pět minut a náskok favorita pojistil právě Branza. Brzo šestadvacetiletý francouzský forvard využil svého dobrého postavení po tvrdé ráně Vítora Oliveiry a zákroku gólmana Luize Júniora, svou hlavičku vzápětí usměrnil přesně k levé konstrukci. V následujícím průběhu prvního poločasu se zrodily šance na obou stranách, nicméně oba brankáři excelovali a výsledek se proto nezměnil.

Hned z kraje druhého dějství mohl definitivně rozhodnout Iuri Medeiros, který přelstil ofsajdovou past, ale sám před Júniorem neuspěl a míč nakonec skončil v zámezí. Domácí se mohli vrátit zpět do hry o bodový zisk v 66. minutě, avšak pohotovou střelu Colombatta odvrátil jednoruč do strany brankář Matheus. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem uzavřel gólový účet svým druhým zásahem Branza, neboť po zpětné nahrávce z pravé strany snadno trefil prázdnou branku z necelých dvou metrů.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele