29. kolo
22.04.2023 21:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Porto se díky výhře nad Paçosem Ferreira vrátilo na druhé místo a dýchá na záda Benfice

Fotbalisté FC Porto pokračují ve stíhací jízdě za obhajobou titulu a čtvrtou ligovou výhrou v řadě stáhli minimálně na den ztrátu na vedoucí Benficu na rozdíl jednoho bodu. Porto na půdě Paçosu Ferreira zabralo díky přesile v druhém poločase a díky gólům Taremiho a Martíneze odvezlo výhru 2:0.

Domácí jsou velmi reálně ohroženi sestupem, a tak od úvodní minuty příliš nehleděli na věhlas soupeře. Už ve 4. minutě pálil v dobré pozici Holsgrove, ale trefil pouze dobře postaveného kapitána hostů Pepeho. Hned vzápětí málem zaskočil brankáře Costu stříleným centrem Delgado.

Porto v úvodní půli nijak nebezpečné pro nabuzenou sestavu domácích nebylo, ale možná právě přemotivovanost nakonec hráli tu největší roli v konečném výsledku utkání. V nastaveném čase úvodního dějství šel Holsgrove skluzem pozdě do souboje s Pepêm a po tvrdém faulu viděl zaslouženou žlutou kartu, která už byla jeho druhá v zápase, a tak svůj tým před odchodem z kabin výrazně oslabil.

Po změně stran dlouho netrvalo, než si hosté proti oslabenému outsiderovi vypracovali první šanci. Taremiho šanci ve 48. minutě ale úspěšně vychytal Vekič. V 56. minutě se po rychlím úprku za obranu hnal do největší šanci Pacosu Ferreira útočník Alexandre Guedes. Nechal se ale doběhnout Pepem a svou šanci v podstatě ani nezakončil.

Poté už úřadovali nijak oslniví hostě. Další Taremiho šanci ještě slovinský brankář Verkič vychytal, ale v 66. minutě srazil Franca v pokutovém území Lima a íránský útočník dostal šanci napravit svá zaváhání z pokutového kopu. Ten střelou do protipohybu brankáře proměnil a poslal Porto do vedení.

Pacos Ferreira v oslabení nedokázal s postupujícím čase vůbec svému soupeři konkurovat a nakonec ještě jednou inkasoval. Namaso po průnikové přihrávce do pokutového území prostrčil míč k volnému Martínezovi, který jej uklidil do odkryté brány. Porto tak splnilo další povinnost a sbíraje výhry čeká na 2. místě, zda Benfica ještě zaváhá.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele