31. kolo
07.05.2023 21:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Nuno Santos (© AFP)

Sporting si hladce poradil s Paçosem Ferreira a přiblížil se k třetímu místu

Fotbalisté Sportingu nepřipustili překvapení připsali si na půdě Paçosu Ferreira hladké vítězství o čtyři góly. Sporting poslal do brzkého vedení bizární vlastní gól domácích a nakonec se Lvům v obou poločasech podařilo vstřelit po dvou gólech.

Domácímu týmu jde v posledních kolech o prvoligovou příslušnost, ale do utkání rozhodně nevstoupil dostatečně soustředěný. Už v 7. minutě totiž brankář Marafona složitě rozehrál na kapitána Carlose, který míč ještě složitěji vrátil do tyče, od které míč přes brankáře skončil za čárou. Kuriózní gól, který znamenal brzké vedení Sportingu.

To mohl ve 25. minutě po přízemním centru Santose navýšit Goncalves, ale tentokrát se Marafona vyznamenal. O minutu později mohl neproměněnou šanci potrestat vyrovnávacím gólem nebezpečnou střelou Guedes, ale nakonec byl opět nebezpečnější Sporting.

Ináciovu hlavičku po rohovém kopu ve 33. minutě ještě Marafona vyrazil. V následné protiakci se ale na levém křídle uvolnil Santos, využil nejistoty domácího brankáře a krásný lobem zdvojnásobil vedení svého týmu. Třetí gól mohl ještě v závěru prvního poločasu přidat Trincao, ale proti němu se nevyzpytatelný Marafona opět předvedl s výborným zákrokem.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil a Paços Ferreira neukázal nic, čím by měl zvrátit průběh zápasu. Po Goncalvesově prostrčení se v 62. minutě krásným zpracováním uvolnil Trincao a druhou velkou příležitost v zápase už nezahodil - 0:3.

Sporting se v závěru zápasu už nikam příliš nehnal, ale příležitost dostali střídající hráči kteří poslední minuty zápasu dostatečně oživili. V 85. minutě mohl po Reisově centru z levé strany skórovat Chermiti, ale míč ve skrumáži s Marafonou do brány neprotlačil.

Stále teprve osmnáctiletý portugalský útočník se ale nakonec vstřeleného gólu dočkal. V poslední minutě nastaveného času ho přizemním centrem našel Gomes a Chermiti ve skluzu přidal čtvrtý gól Sportingu. Paços Ferreira tak podlehl favoritovi z Lisabonu 0:4 a zůstává na sestupové pozici s tříbodovým mankem na baráž. Sporting díky ztrátě prohře Bragy stáhl ztrátu na třetí místo a ještě může doufat v účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele