21. kolo
19.02.2023 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Abel Ruiz (© AFP)

Braga doma porazila Aroucu a zůstává v kontaktu s čelem ligy

Braga zvládla povinnost nutnou pro boj o příčky nejvyšší a porazila na svém stadiónu Aroucu. Cestu za výhrou Arsenalistas proti sedmému týmu ligové tabulky zahájil už v 17. vteřině zápasu Abel Ruiz, vítězné razítko pak přidal v závěru zápasu Banza.

Jako ve zlém snu si museli připadat hráči Aroucy na začátku zápasu. V předchozím vzájemném střetnutí trvalo Braze 23 sekund k otevření skóre. Nyní se povedlo svěřencům Artura Jorgeho tento čas stáhnout ještě o šest vteřin. Braga se díky nákopu po rozehrávce rychle dostala na polovinu soupeře, kde si před pokutovým územím Ruiz patičkou narazil s Ricardem Hortou, a pak technickou střelou z hranice šestnáctky otevřel skóre.

Arouca v této jinak vydařené sezóně drží jeden nešťastný rekord. Obdržela tři nejrychlejší góly v tomto ročníku a všechny padly do 30 vteřin. V srpnu takto brzké inkasování vedlo k šestigólovému debaklu, ale tento scénář se nyní neopakoval. Hosté hráli v obraně zodpovědně a do konce úvodní půle svého soupeře k ničemu dalšímu nepustili, sami si však také žádnou šanci nevypracovali.

Ani po změně stran se na hřišti neodehrával karneval nádherných fotbalových akcí. Největší šancí dlouho byla Medeirosova střela z halfvoleje, kterou ale v 60. minutě dokázal vyrazit brankář De Arruabarrena.

Arouca byla směrem dopředu bezradná a dostávala se pouze k těžkým střelám z dálky. Na druhé straně tak udeřil mnohem efektivnější tým domácích. Po centru ze standardní situace se procpal k zakončení hlavou Castro, což ještě dokázal De Arruabarrena vyrazit, ale k dorážce do prázdné brány se dostal Banza a potvrdil tak dobrou střelecko formu.

Největší šanci Aroucy měl na kopačkách v 88. minutě po Syllově nádherném prodloužení patou za obranu Mújica, ale skvělého Matheuse nepřekonal ani napoprvé, ani napodruhé, a ani napotřetí. Braga tak i díky svému brankáři dokráčela k výhře 2:0, která jí udržuje v kontaktu s čelem ligy.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele