7. kolo
18.09.2022 19:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Benfica deklasovala Marítimo a opět si v lize udržela stoprocentní bilanci

Lisabonský gigant Benfica pokračuje ve svém fenomenálním tažení touto sezónou a po nedávném překvapivém vítězství v Lize mistrů na půdě italského Juventusu (2:1) deklasovala na ligové scéně také Marítimo vysokým poměrem 5:0. V sedmi kolech Primeira Ligy tak ještě neztratila ani bod a nachází se na vedoucí příčce o dva body před druhou Bragou. Hosté naopak pokračují v obrovském trápení a po sedmi odehraných duelech nemají na kontě jediný bod.

Nedělní souboj měl tedy jednoho obrovského superfavorita a ten i přes počáteční rozpačitý výkon na trávníku dominoval. Marítimo je tedy beznadějně poslední s hrozivým skóre 4:22, a jestliže se chce udržet mezi portugalskou elitou, tak potřebuje co nejdříve zabrat. Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta nemohli najít recept na defenzivu houževnatého protivníka více jak pětadvacet minut, ovšem poté z nenadání udeřili.

Skóre nedělního střetnutí otevřel devětadvacetiletý záložník Rafa Silva, jenž se po geniální patičce pozdějšího autora dvou gólů Gonçala Ramose zjevil sám před brankářem Miguelem Silvou a z bezprostřední blízkosti ho chladnokrevně obstřelil. Stejný hráč mohl vsítit svou druhou branku zhruba pět minut před přestávkou, ale jeho dělovku ze střední distance brilantně odvrátil do zámezí plachtící Silva.

Benfica si pojistila náskok ihned po změně stran. Skórovat dokázal již zmiňovaný Ramos, který sice těsně před výměnou stran nevyzrál na hostujícího gólmana z bezprostřední blízkosti, avšak ve 47. minutě si seběhl do brankového území na prudkou přihrávku z pravého křídla od bývalého slávistického obránce Baha a naprosto unikátní patičkou i přes zákrok Silvy rozvlnil síť poloprázdné branky.

Ramos se podruhé prosadil zhruba v polovině druhého dějství. Přesně po odehrané hodině napálil pravou konstrukci António Silva, nicméně o pár minut později se Ramos po rychlém brejku dostal do samostatného úniku a pohotovou střelou na poslední chvíli se štěstím skóroval - 3:0. Hosté se i v následujícím průběhu pouze bránili a počtvrté inkasovali zhruba deset minut před závěrečným hvizdem.

Brazilský špílmachr David Neres převzal míč po chybě střídajícího Vegy, balón si vzápětí navedl středem hřiště až do pokutového území protivníka a po zemi nekompromisně zamířil do vzdálenějšího spodního rohu. V 88. minutě dokonal zkázu Marítima nově příchozí Julian Draxler - německý záložník hostující v klubu z francouzského PSG totiž ukázkově zavěsil z patnácti metrů přímo do pravé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele