12. kolo
05.11.2022 21:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Marcus Edwards (© AFP)

Dva plus jedna pro Edwardse: Sporting nasměroval k vítězství nad Vitórií

Sporting si přece po výpadku z Ligy mistrů napravil náladu a před vlastními fanoušky skolil bez větších problémů Vitórii. Očekávalo se, že družina z Guimaraese, která před tímto kláním vykazovala v Primeira Lize o bod vyšší sumární zápis, bude klást větší odpor. Ale lisabonský výběr stvrdil roli favorita díky dvěma gólům Marcuse Edwardse a toho od Hidemasy Mority.

Hosté cestovali do hlavní portugalské metropole vážně nažhaveni posledními výsledky, hned v sedmi případech, včetně Tacy de Portugal, neprohráli, přičemž o body obrali též aktuálního ligového lídra Benficu. Nicméně nynější vystoupení proti Leoes hodnotit pozitivně nemůžou. Situace se jim především hodně zkomplikovala po vyloučení levého beka Afonsa de Freitase.

Ten už ve 26. minutě musel předčasně pod sprchy poté, co uviděl druhou žlutou kartu, a tudíž i červenou, když nešikovně ve středu pole přišlápl Goncala Inácia. Následnou přesilovku pak domácí zužitkovali náramně. Ve 34. minutě se Matheus Reis chytrou kličkou zbavil bránícího Tiaga Silvy, jenž ve skluzu doputoval až do zámezí, odcentroval do vápna, kde našel hlavičku Pedra Porra, a jeho zakončení se pak odráželo od stojícího Edwardse až za brankovou čáru.

Ve 40. minutě se stále aktivnější Sporting dočkal svého druhého přesného zásahu. Edwards se vrhnul do pokutového území z pravé strany, jemným obloučkem zprava pobídl ke druhé tyčce sbíhajícho si Moritu, který neměl jediný problém přelstít brankáře Bruna Varelu. Po přestávce už jen stačilo domácím pohotový náskok pohlídat. Oslabený soupeř nenašel potřebnou sílu na nějaký zvrat, přičemž v 55. minutě bylo o vítězi tohoto mače definitivně rozhodnuto. Goncalo Inácio přenechal balón i nadále hladovému Edwardsovi, jenž si k jedné asistenci a jedné trefě připsal ještě jednu branku. Nutno podotknout, že měl i kliku, protože když si srovnal merunu na svou levačku a tvrdě vypálil, jeho střela se odrazila od stopera Bamby přímo do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / tsf.pt, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele