17. kolo
21.01.2023 21:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Porto těsně udolalo Vitórii a upevnilo si třetí místo tabulky

Porto po nepříliš dobrém vstupu do nového roku (remíza 0:0 s Casa Piou) se vrátilo do dobrého rozpoložení proti Famalicãu (4:1), a nyní zvládlo velmi vyrovnanou bitvu s Vitórií Guimarães, kterou díky trefě Joãa Mária v nastavení prvního poločasu porazilo nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce Primeira Ligy tak zůstalo na třetí příčce s devětatřiceti body a za vedoucí Benficou stále zaostává o bodů pět.

Domácí celek naopak prohrál potřetí z posledních čtyř utkání a patří mu sedmá pozice se čtyřiadvaceti body. Jasný favorit tohoto sobotního duelu se rozjížděl pomaleji a první slibnější možnost si vypracoval až po necelých dvaceti odehraných minutách. Ze čtrnácti metrů se totiž opřel do balónu Wendell a jeho křižný volej nakonec prosvištěl těsně vedle pravé tyče. Vitória mohla z ničeho nic udeřit zhruba deset minut před přestávkou.

Po rohovém kopu z pravé strany stanul na hranici brankového území zcela osamocený Villanueva, ale ten ve vyložené pozici netrefil balón ideálně a poslal ho mimo prostor tří tyčí. Rozhodující okamžik tohoto utkání se zrodil ve druhé nastavené minutě úvodního dějství. Po odvráceném centru z levé strany a následné hlavičce Otávia získal míč João Mário, jenž si nejprve obhodil protihráče, a pak z dvanácti metrů nechytatelně zamířil k levé tyči.

Hosté si po změně stran hlídali těsný náskok a pojistit ho mohli krátce po odehrané hodině, nicméně razantní projektil Taremiho minul vzdálenější šibenici zhruba o dva metry. Ve zbývajícím průběhu nedošlo ani na jedné straně k ničemu zásadnímu a výsledek se tak po zásluze neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele