22. kolo
27.02.2023 22:15 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Ibrahima Bamba (© AFP)

Tři červené karty, tři góly a výhra Vitórie. Dérbi do Minho nabídlo fantastickou podívanou

Vitória Guimarães podruhé v řadě na domácí půdě porazila svého úhlavního rivala Bragu 2:1 a zničila mu šanci na postup na druhé místo ligové tabulky. Domácí šli v prvním poločase i díky červené kartě Niakatého a penaltě do dvougólového vedení, hostům se pak po změně stran povedlo pouze snížit.

Utkání, které doprovázela fantastická atmosféra na vyprodaném stadiónu, hned od úvodního hvizdu zdobila zejména fyzická hra, hráči si nevěnovali ani centimetr prostoru. Vše tak pořádně rozproudila až 25. minuta, kdy Niakaté zabránil v pokutovém území faulem gólové šanci Safiry, za což obdržel po druhé žluté kartě červenou kartu. Rozhodčí pak po dlouhém přezkoumávání videa svůj verdikt pouze mírně přehodnotil a Niakatému udělil rovnou červenou kartu.

Až dlouhých šest minut po faulu se k exekuci pokutového kopu postavil zkušený Tiago Silva, který prudkou střelou překonal Matheuse a vyvolal na stadiónu velkou euforii. O deset minut později se emotivní moment v hledišti opakoval. Na nenápadný Amarův centr z hloubi pole nejvýše vyskočil Safira a přesnou hlavičkou zvýšil vedení Vitórie.

Necelých devět minut po změně stran se rozložení sil na hřišti opět vyrovnalo. Penaltový střelec Silva před pokutovým územím zfauloval Ricarda Hortu a po druhé žluté kartě od sudího Godinha předčasně opustil hřiště.

Braga ve vyrovnaném počtu zatlačila svého soupeře, ale zodpovědnou obranu Vitórie překonala až v 88. minutě. Míč se po rohovém kopu odrazil na volej Djalóvi, který propálil vše, co mu stálo v cestě, a vyslal svému týmu i příznivcům impuls k vyrovnání.

Naděje na vyrovnání ovšem nakonec zmařil ten, který je prvně vyvolal. Djaló ve čtvrté minutě nastaveného času přišlápl nohu Amarovi, po necelých dvaceti minutách působení na hřišti uviděl druhou žlutou kartu a byl vyloučený. Braga tak nevyužila ztráty Porta a po prohře na půdě úhlavního rivala Vitórie Guimarães zůstává na třetím místě ligové tabulky.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele