15. kolo
30.12.2023 19:00 CET
1 : 3
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Simon Banza (© AFP)

Braga proti Casa Pia potvrdila roli favorita a veze z Rio Maior tři body

Čtyři góly a všechny v druhém poločase viděli diváci na Estádio Municipal de Rio Maior v rámci zápasu 15. kola Ligy Portugal mezi domácí Casa Pia a hostující Bragou. O tři góly se postarali hosté díky Moutinhovi, Banzovi a Zalazarovi, na straně domácích korigoval skóre přesným pokutovým kopem Clayton.

Hosté potřebovali napravit domácí prohru s Benficou z minulého kola, ale vstup do zápasu vůbec nezachytili. Už v 6. minutě mohl velmi špatnou souhru stoperů Saatciho a Niakatého potrestat aktivní Felippe, ale proti němu vyběhl připravený brankář Matheus.

Jinak ale první poločas příliš pěkný fotbal nenabídl a u jediné další pořádné šance úvodního dějství byli ti stejní aktéři. Filippe se opět uvolnil a procpal k zakončení, ale bránu Bragy znovu ustrážil spolehlivý Matheus.

Během poločasové přestávky však Artut Jorge prokázal svou schopnost skvělého motivátora a druhá pětačtyřicetiminutovka nabídla zcela jinou podívanou. Také hosté dlouho na gól nečekali, když se v 51. minutě velmi kuriozně prosadil Moutinho. Zkušený středopolař vracel hlavou míč do pokutového území, ale ten propadl až do prostoru mezi Banzou a brankářem Batistou, kde jej ani jeden z hráčů netrefil a vedení Bragy bylo na světě.

Zdvojnásobit ho mohl o deset minut později střelou z hranice šestnáctky Bruma, ale Batista alespoň částečně svou chybu dobrý zákrokem napravil. Zákrok to byl velmi důležitý, protože v 73. minutě upadl v pokutovém území po kontaktu Gómezem Clayton a sudí Martins nařídil přísnou a těžko pochopitelnou penaltu. Její exekuce se ujal sám faulovaný hráč a s přehledem šanci proměnil.

Vyrovnaný stav zápasu ale vydržel pouhé tři minuty. Svou perfektní střeleckou formu a pevnou pozici na prvním místě v tabulce střelců opět potvrdil Simon Banza, který si dobře naběhl na Zalazarův centr ze standardní situace a hlavou vrátil Braze vedení.

Střídající Zalazar se nakonec ukázal jako skvělý trumf z rukávu Artura Jorgeho. Uruguayský záložník prvně vymyslel akci, po které Bruma místo odkryté brány trefil pouze tyč. Následně se v 88. minutě ujal další standardní situace. Tentokrát však v lepší pozici místo centru zvolil střelu a přesnou trefou překonal Batistu. Braga si tak z azylu Casa Pia v Rio Maior odvezla tři body a zůstává v kontaktu s čelem soutěže.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele