7. kolo
28.09.2023 21:15 CET
2 : 4
(0:1)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Braga si utkání v Amadoře zkomplikovala, i přesto ale dokráčela k vítězství 4:2

Braga už jistě myslí na úterní vystoupení Ligy mistrů na půdě berlínského Uninou, ještě předtím se však musela zkoncentrovat na předehrávku 7. kola na půdě nováčka Estrely a nakonec díky čtyřem vstřeleným brankám získala důležité tři body. V letošním ročníku portugalské ligy tedy zaznamenala čtvrtou výhru a se třinácti body se prozatím posunula na čtvrté místo tabulky o skóre před pátou Boavistu.

Estrela naopak má na kontě stále jen jednu výhru a s pěti body je až patnáctá, přitom teď velkého favorita potrápila. V polovině druhé půle sice prohrávala již o tři góly, nicméně zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem snížila na rozdíl jediné branky a od nečekané remízy nebyla až tak daleko. Svěřenci trenéra Artura Jorgeho zahájili tento duel s velkou aktivitou a již po necelé čtvrthodině hry vedli.

Prosadit se dokázal čtyřiadvacetiletý španělský křídelník Álvaro Djaló, který využil prudké přihrávky Simona Banzy z pravé strany a pohotovou střelou z osmi metrů napálil balón za záda bezmocného gólmana Bruna Brígida. V následujícím průběhu byl k vidění vyrovnaný průběh a v závěrečné desetiminutovce první půle překvapivě zabral domácí outsider, jenomže pokusy Aloísia Souzy s Ronaldem zneškodnil pozorný brankář Matheus.

Krátce po změně stran však Braga přidala druhý zásah, i tentokráte měl přesnou mušku Álvaro Djaló. Ten po střele Pizziho a zákroku Brígida stál ve správnou chvíli na správném místě a poloprázdnou branku nemohl minout. O osudu tohoto střetnutí se zdálo být definitivně rozhodnuto v 68. minutě, již svého pátého zásahu v sezóně se totiž dočkal francouzský kanonýr Banza.

Po hezké akci středem hřiště se na pravé straně šestnáctky uvolnil Ricardo Horta a prudkou nahrávkou před branku našel právě Banzu, jenž z bezprostřední blízkosti chladnokrevně rozvlnil síť. Braga od tohoto okamžiku trestuhodně polevila a byla za to potrestáno dvěma inkasovanými góly během čtyř minut. Nejprve v 75. minutě skóroval Kikas, když obdržel přesně načasovanou přihrávku do běhu a z mírného úhlu zamířil mezi nohy Matheuse - 1:3.

Estrela ještě více ožila o čtyři minuty později - k přímému volnému kopu z osmnácti metrů se postavil Jean Felipe a svou kroucenou ranou zavěsil přímo do pravé šibenice i přes dotyk plachtícího brankáře. Domácí pak bušili do defenzívy protivníka, jenomže své šance neproměnili a naopak ve čtvrté minutě nastavení pojistil výhru Bragy kapitán Ricardo Horta, neboť jeho projektil z dvaadvaceti metrů zapadl do sítě s pomocí vzdálenější konstrukce.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele