19. kolo
29.01.2024 19:45 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Marcos Leonardo (© AFP)

Benfica otočila zápas v Amadoře a připsala si šestou ligovou výhru v řadě

Fotbalisté Benficy po neúspěšném final four Ligového poháru napravili svou reputaci a hladce zvítězili v Amadoře. Proti ligovému nováčkovi sice prohrávali, ale ještě v první půli dokázali dvěma góly otočit zápas ve svůj prospěch a po změně stran dalšími dvěma trefami výhru potvrdili.

Na zimním přestupovém trhu velmi aktivní Benfica ale v úvodu připomínala spíše tým z neúspěšného semifinále. Její jedinou šancí byla Kokcuova střela z volného přímého kopu, kterou zlikvidoval brankář Trubin. Poté už udeřili domácí.

Po necelé půlhodině hry se rychlý Leo Jabá protáhl mezi obránci s míčem až do pokutového území, kde Trubin zlikvidoval jeho přízemní centr. Míč se ovšem odrazil zpět brazilskému křídelníkovi, který napodruhé už zvolil zakončení a překonal ukrajinského brankáře - 1:0.

Jen o dvě minuty později překonal Jabá Trubina podruhé, ale celé akci předcházel jasný ofsajd, a tak z gólu nic nebylo. Velkou šanci poté spálil ve 40. minutě Ndo, který si v samostatném úniku kličkou položil i Trubina, ale špatně zkoordinoval pohyb a z úhlu vůbec netrefil bránu.

Neproměněné šance byly vzápětí na druhé straně hřiště potrestány. Ve 44. minutě našel Di María obloučkem za obranu v šestnáctce volného Cabrala, který si zády k bráně zpracoval míč na prsa a nůžkami překonal brankáře Brígida.

Když už vše nasvědčovalo, že se o poločase půjde do kabin za nerozhodného stavu, udeřili hosté podruhé. V první minutě nastaveného času propadl míč na hranici pokutového území k Rafovi Silvovi a ten ho z haflvoleje poslal přesně k tyči - 1:2.

Stále nadějný průběh zápasu pro domácí se výrazně zkomplikoval už po necelých sedmi minutách druhého poločasu. To se míč po Cabralově zakončení hlavou odrazil od tyče přímo k volnému Otamendimu a ten před odkrytou bránou zvýšil vedení Benficy.

Estrela Amadora sice bojovala statečně, ale už dvacet minut před koncem základní hrací doby byly její šance zpečetěny. Ndo zajel skluzem do Nevese, což by oceněno žlutou kartou, která byla pro malijského křídelníka již druhá, a tak vyrazil předčasně do sprch.

Hosté tak zápas dohrávali ve vycházkovém tempu, ale nakonec se ještě jednoho gólu dočkali. Ve třetí minutě nastaveného času přerušil Neres rozehrávku obrany domácích a přihrál do velké šance Leonardovi, který v ní nezaváhal a zaokrouhlil skóre na konečných 1:4.

Autor: Martin Jedlička / abola.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele