6. kolo
23.09.2023 21:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Estádio do Dragao (© AFP)

Porto udolalo houževnaté Gil Vicente gólem v závěru a prozatím se osamostatnilo na čele Primeira Liga

Favorizované Porto zatím může být se svým působením v tomto ročníku celkem spokojeno, neboť na ligové scéně ještě neprohrálo a zvládlo i vstup do základní skupiny Ligy mistrů s ukrajinským Šachtarem (3:1), nicméně teď v 6. kole mělo namále s Gil Vicente. Do vedení se sice dostalo již v 8. minutě, avšak soupeř ještě do přestávky vyrovnal a o vítězství favorita rozhodl až v nastaveném čase Stephen Eustáquio.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa se tak díky pátému vítězství ze šesti případů dostali do čela ligové tabulky se šestnácti body a budou čekat, jak si povede konkurenční Sporting v pondělním střetnutí s tápajícím Riem Ave. FC naopak i přes srdnatý výkon utrpělo svou čtvrtou porážku v sezóně a patří mu desátá pozice se šesti body. Jasný favorit zahájil tento sobotní duel dle očekávání a hned svou první velkou možnost přetavil ve vedoucí gól.

Prosadit se dokázal španělský záložník Iván Jaime, jenž po hezké akci na levé straně a geniální zpětné patičce íránského špílmachra Mehdiho Taremiho převzal míč před hranicí brankového území a pohotovou placírkou uklidil balón přímo do protějšího spodního rohu kolem marně se natahujícího brankáře Andrewa. FC pak mohlo navýšit svůj náskok zhruba v polovině první půle, ale trefa Andrého Franca neplatila kvůli těsnému ofsajdu.

Gil Vicente z ničeho nic prorazilo asi deset minut před přestávkou. O nečekané vyrovnání se postaral angolský forvard Laurindo Aurélio, jenž po rychlém přečíslení tři na tři obdržel finální kolmici do běhu od Martima Neta a svou prudkou bombou nakonec překonal zasahujícího gólmana Dioga Costu.

Porto se po výměně stran neustále snažilo převrhnout misky vah na svou stranu, avšak na pozornou a obětavou defenzívu protivníka ne a ne vyzrát. Teprve v první minutě nastavení zachránil tři body pro úřadujícího vicemistra již zmiňovaný kanadský záložník Eustáquio, který po skvěle zahraném přímém volném kopu Wendella z pravého křídla vyskočil nejvýše do vzduchu před hranicí brankového území a hlavou zamířil k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele