2. kolo
20.08.2023 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Toni Martínez (© AFP)

Porto se s Farense trápilo, vítěznou branku vsítil Iván Marcano až v desáté minutě nastavení

Favorizované Porto na úvod tohoto ročníku přivítalo dva nováčky a v obou případech se na třech bodech pořádně nadřelo. Před týdnem těsně uspělo na půdě Moreirense (2:1), nyní poprvé v domácím prostředí narazilo na houževnaté Farense a díky trefě v samém závěru zvítězilo stejným poměrem. S plným počtem šesti bodů se tedy nachází na třetím místě o skóre za druhým Sportingem a vedoucí Boavistou, SC je naopak stále bez bodů a patří mu předposlední sedmnáctá příčka.

Jasný favorit vstoupil do nedělního zápasu dle očekávání a hned svou první větší možnost po necelé čtvrthodině hry přetavil ve vedoucí gól. Prosadit se dokázal šestadvacetiletý španělský forvard Toni Martínez, jenž po hezké akci na levé straně a přesně načasované nahrávce Galena napřáhl z patnácti metrů a svůj přízemní pokus usměrnil k levé tyči kolem dívajícího se gólmana Ricarda Velhy. Nicméně svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa od tohoto momentu ubrali a dlouho se k ničemu nedostávali.

Teprve zhruba deset minut před přestávkou mohl navýšit skóre FC pozdější hrdina Iván Marcano, ale tentokráte svou prudkou hlavičkou zblízka nevyzrál na pozorného Velhu. Ihned na to zkusil štěstí bombou z hranice šestnáctky aktivní Marcano, jenomže vynikající hostující strážce parádně odvrátil míč konečky prstů nad břevno.

Hosté výrazně ožili v závěrečných pěti minutách první půle. Nejprve vystřihl excelentní nůžky Muscat a orazítkoval břevno, v nastaveném čase nečekaně vyrovnal Rui Costa tečovanoou střelou z patnácti metrů, která zapadla přímo do levé šibenice. Domácí po změně stran marně dobývali pozornou defenzívu protivníka a doslova si vylámali zuby na famózním Velhovi.

Avšak v desáté minutě předlouhého patnáctiminutového nastavení přeci jen převrhli misky vah na svou stranu, neboť Marcano obdržel lahůdkový pas Gonçala Borgese z pravého křídla a razantní hlavičkou zblízka pohotově rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / abola.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele