13. kolo
08.12.2023 16:30 CET
1 : 3
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Simon Banza (© AFP)

Braga zvládla vyrovnané utkání ve Vizele a zůstává na dosah čela ligy

Braga potvrdila v utkání 13. kola Ligy Portugal roli favorita a odvezla si z Vizely po výsledku 1:3 všechny body. Ve vyrovnaném utkání potrestal první chybu domácích v obraně Banza a krátce po změně stran přidal druhý gól, poté sice snížil Essende, ale závěrečný úder přidal v nastaveném čase Bruma.

Domácí do utkání vstoupili aktivně a mohli se jako první radovat z gólu. Už v 6. minutě provětral střelou z voleje z úhlu Matheusovy rukavice Moreira. Jen o tři minuty později Vizela zcela vykombinovala obranu Bragy a na hranici malého vápna se dostal ke střele stoper Anderson, avšak na poslední chvíli mu střelu skvělým zákrokem zablokoval Saatci.

Vizela prvních velkých šancí nevyužila, zato Braga hned z prvního velkého útoku udeřila. Mladý pravý bek Mendes v 15. minutě podpořil útok a vyslal přízemní centr na bližší tyč, kde šel špatně do souboje brankář Buntič, a Simon Banza otevřel skóre.

Po změně stran měla první velkou šanci opět Vizela, nicméně proti Silvově střele v 55. minutě zasáhl dobře Matheus a před dorážejícím Essendem znovu vynikajícím obraným zákrokem zasáhl mladík Saatci. Za neproměněnou příležitost tak byli domácí hráči vzápětí opět potrestáni. Zalazar jen o minutu později vyslal centr na zadní tyč, kde se od obránce uvolnil Banza a prudkou hlavičkou přidal druhý gól zápasu. Svým třináctým ligovým gólem tak utvrdil svou pozici na čele tabulky střelců.

Dvacet minut před koncem povinné devadesátiminutovky propadla obrana Bragy a Jardel poslal Essendemu přihrávku před prázdnou bránu. Za francouzským útočníkem se ovšem zjevil všudypřítomný Saatci a ve skluzu odehrál míč na rohový kop. Z něj už každopádně Vizela konečně skórovala. Matheus si věřil na centr, který vyslal Samu do malého vápna, jenže před jeho rukavicemi se najednou zjevila Essendeho hlava, která poslala balón do brány. Samuel Essende, jenž je ve Vizele na hostování z Caen, skóroval v lize už pošesté.

Domácí v závěru stupňovali tlak, ale Bruma v nastaveném čase z protiútoku využil Buntičovy výpomoci a poslal míč pohodlně ze 40 metrů po zemi doprostřed brány. Braga tak zvítězila ve Vizele a navzdory špatnému úvodu sezóny drží kontakt s čelem ligy.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele