5. kolo
16.09.2023 21:30 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů Benficy (© AFP)

Benfica generálku na Ligu mistrů zvládla, Vizelu totiž udolala těsně 2:1

Benficu již ve středu čeká vstup do Ligy mistrů s rakouským Salzburgem a teď dokázala naplnit papírové předpoklady v portugalské nejvyšší soutěži, jelikož díky dvěma trefám v prvním poločase porazila houževnatou Vizelu nejtěsnějším poměrem 2:1. Obhájce mistrovského titulu tak po úvodní překvapivé porážce s vedoucí Boavistou (2:3) vyhrál v Primeira Lize počtvrté za sebou a v tabulce je čtvrtý.

Domácí zaznamenali v uplynulém kole své první vítězství tohoto ligového ročníku nad Gil Vicente a proti lisabonskému gigantovi nepředvedli špatný výkon, jenže i tak po třetí porážce klesli na čtrnáctou pozici se čtyřmi body. Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta zahájili tento sobotní duel s velkým nasazením a hned svou první větší možnost po necelých deseti odehraných minutách přetavili ve vedení zásluhou chorvatského forvarda Petara Musy.

Ex-slávistický útočník se prosadil po famózní kolmici na hranici ofsajdu a finální zpětné nahrávce Rafy Silvy, jeho tečovaný pokus následně zapadl doprostřed branky za bezmocného krajana Buntiče. Po necelé půl hodině hry chtěl navýšit náskok jasného favorita turecký šplimachr Kökçü, nicméně jeho bomba z přímého volného kopu pouze olízla břevno. SL přeci jen pojistilo svůj náskok v 39. minutě.

Pětatřicetiletý argentinský klenot Ángel Di María se odhodlal k exekuci standardní situace těsně před hranicí pokutového území a svůj technický pokus neomylně zakroutil do levé šibenice kolem dívajícího se Buntiče. Po změně stran tempo hry opadlo, nicméně Vizela vykřesala naději na bodový zisk v 70. minutě.

Aursnes po centru Matheuse Pereiry z levé strany totiž evidentně přistrčil nabíhajícího Essendeho a rozhodčí Luis Branco po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop. K němu se postavil Samu a po zemi s přehledem zamířil do protipohybu brankáře Trubina. Avšak ve zbývajícím průběhu se nic zásadního nestalo a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele