23. kolo
25.02.2024 21:30 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Miguel Nóbrega v souboji o míč s Potem (© AFP)

Sporting v emotivní přestřelce jen remizoval s Rio Ave a propadl se na druhé místo

Pořádné drama se odehrálo v rámci 23. kola Ligy Portugal na Estádio do Rio Ave FC, kam zavítal Sporting CP. Favorit z Lisabonu s o udržení bojujícím domácím týmem jen remizoval 3:3, na trávníku přitom vířily emoce. K vidění byly dva pokutové kopy i červená karta.

Tempo a směr zápasu určila už úvodní desetiminutovka, během které byly k vidění dva góly. O ten první se postaral už ve třetí minutě domácí zimní posila Embaló, který po rychlém protiútoku navedl míč z levého křídla na pravou nohu a překrásnou střelou otevřel skóre zápasu. Už v deváté minutě se ovšem na druhé straně hřiště opřel na hranici pokutového území do odraženého míče Hjulmand a bylo vyrovnáno na 1:1.

Po necelé čtvrthodině hry mohl jít Sporting do vedení, jenže skvělou práci proti Gyökeresově střele i Trincãově dorážce odvedl brankář Jhonatan. Na druhé straně hřiště po půlhodině hry zaváhal při vyběhnutí hostující brankář Adán a Embaló měl na kopačce druhý gól, avšak netrefil odkrytou bránu. O pět minut později už přesněji střílel Ronaldo, ale to při obraně Sportingu stála branková konstrukce.

V nečekaně vyrovnaném zápase se sítě ještě v kratším intervalu než poprvé roztřepaly na konci první půle. Tentokrát šel do vedení Sporting, když Gyökeres ve 44. minutě dobrým napadáním připravil o míč panikařícího Amineho a sám před brankářem Jhonatanem zakončil nekompromisně do pravé šibenice. Radost však hostům vydržela jen několik minut. V nastaveném čase totiž Nuno Santos podrazil v pokutovém území Costinhu a Rio Ave zahrávalo pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Aziz Yakubu a zkušeným zakončením poslal oba týmy do kabin za stavu 2:2.

Ve druhém poločase oba týmy zvolnily tempo a dlouho se čekalo na nějaký zajímavý okamžik. Ten přišel v 66. minutě, kdy byl vyběhnuvší Adán pozdě v souboji s Azizem a podrazil ho v pokutovém území. Domácí tak kopali další penaltu, které se ujal sám faulovaný hráč a podruhé si s touto šancí poradil - 3:2.

Hosté sice byli více na míči než v úvodním dějství, faktem nicméně zůstávalo to, že nic kloudného směrem dopředu po změně stran nevymysleli. V ten moment vstoupil na scénu kapitán Sebastian Coates, který si v 73. minutě našel cestu za Moritovým centrem a poslal hlavou míč za Jhonatanova záda.

Jinak pokračovala bezradnost hostů před pokutovým územím soupeře a stále unavenějším domácím hráčům remízový stav rozhodně vyhovoval více. V nastaveném čase Rio Ave sice přišlo o Pantalona, který po udeření Gyökerese kolenem do obličeje uviděl druhou žlutou kartu, i tak si ale závěrečné minuty v oslabení pohlídalo. Sporting na půdě Rio Ave jen remizoval 3:3 a se zápasem k dobru nyní ztrácí na vedoucí Benficu dva body.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele