12. kolo
03.12.2023 16:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Simon Banza (© AFP)

Braga otočila vývoj s Estorilem a upevnila si čtvrté místo tabulky

Braga se ve středu představila v Lize mistrů a v domácím prostředí remizovala s německým Unionem Berlín (1:1), kvůli tomu se jí vzdálila osmifinálová účast a navíc si zkomplikovala i případný boj o play-off o osmifinále Evropské ligy. Nyní nezahájila vůbec dobře zápas 12. kola Ligy Portugal s podceňovaným Estorilem, nicméně díky zlepšenému výkonu hlavně ve druhém poločase nakonec zvítězila po výsledku 3:1.

Hostitelé tak vyhráli na ligové scéně pošesté z předchozích sedmi utkání a zůstali v tabulce na čtvrtém místě se ziskem šestadvaceti bodů, přičemž za třetím Portem i druhým Sportingem zaostávají o body dva a na vedoucí Benficu ztrácí tři body. Naopak Estoril po třech předchozích výhrách tentokráte neuspěl a s deseti body je čtrnáctý, před sedmnáctým Chavesem je navíc jen díky lepšímu skóre.

Úvodní dvacetiminutovka tohoto nedělního duelu nic zásadního nepřinesla, svěřenci trenéra Vasca Seabry se dostali do senzačního vedení ve 24. minutě. Po rychlém přečíslení totiž Rafik Guitane obdržel skvělou kolmici do volného prostoru od Holsgroveho a po krátkém sólu zachoval v zakončení chladnou hlavou, jelikož vyběhnutého brankáře Matheuse pokořil přízemním obstřelem doprostřed branky.

Avšak Braga od tohoto okamžiku přidala a za dalších sedm minut bleskově odpověděla. O vyrovnání se postaral Ricardo Horta, jenž po naprosto fantastické patičce Pizziho vůbec na nic nečekal a z mírného úhlu od levého rohu brankového území zamířil přesně do vzdálenějšího dolního růžku. Ve zbývajícím průběhu prvního poločasu se již nic dalšího nestalo, mírný favorit převrhl misky vah na svou stranu šest minut po přestávce.

V tuto chvíli totiž skóroval kanonýr Simon Banza, který zaznamenal již svou jedenáctou branku této sezóny portugalské nejvyšší soutěže. Sedmadvacetiletý reprezentant Demokratické republiky Kongo si seběhl do brankového území soupeře na prudký centr z pravého křídla a nadvakrát přeci jen dopravil míč do sítě.

Estoril se ve zbývajícím průběhu snažil vyrovnat, ale až do závěrečného hvizdu si žádnou vyloženou šanci nevypracoval. Naopak v poslední minutě základní hrací doby inkasoval potřetí po obrovské chybě gólmana Marcela Carného, jenž trestuhodně neudržel ve svých rukavicích střelu Víctora Gómeze z dvaceti metrů a balón pak o několik decimetrů překročil brankovou čáru.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele