24. kolo
02.03.2024 21:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Simon Banza (© AFP)

Braga po změně stran odrazila nápor Estrely a upevnila si čtvrté místo tabulky

Favorizovaná Braga navázala na nedávné vysoké vítězství v Portu s Boavistou (4:0) a tentokráte i přes značný odpor zachraňujícího se nováčka z Amadory znovu zvítězila celkem hladce po výsledku 3:0. Díky dalšímu tříbodovému zisku tedy zůstává v Primeira Lize na čtvrtém místě s devětačtyřiceti body o pět bodů před pátou Vitórií a jen o skóre za třetím Portem. Estrela naopak nevyhrála v lize potřetí za sebou a zůstává na patnácté příčce s dvaadvaceti body.

Domácí favorit se v tomto střetnutí rozjížděl pozvolněji. První solidní možnost si vytvořil krátce po odehrané čtvrthodině, nicméně hlavičku Rogera Fernandese skvěle zneškodnil brankář Bruno Brígido. SC do konce prvního poločasu zahrozilo ještě jednou a to v nastaveném čase, ale Brígido i v tomto případě parádně zasáhl, protože ránu Borjy směřující přímo pod břevno odvrátil na rohový kop.

Asi nejdůležitější okamžik tohoto sobotního utkání byl k vidění zhruba deset minut po přestávce. Pedro Mendes totiž ve vlastní šestnáctce podrazil potenciálně zakončujícího Simona Banzu a rozhodčí Hélder Malheiro po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. K pokutovému kopu se postavil právě faulovaný Banza a s přehledem ho proměnil technickou střelou doprostřed branky, díky osmnácté trefě v tomto ligovém ročníku se navíc vyhoupl do čela tabulky střelců celé soutěže.

Hosté s přibývajícím časem začali hrát na stále větší riziko a v závěrečné desetiminutovce inkasovali ještě dvakrát - v 84. minutě pojistil náskok Bragy střídající Bruma, když se po rychlé akci středem hřiště opřel do míče z dvanácti metrů a pohotově ho usměrnil pod horní tyčku poloprázdné branky. Domácí definitivně pojistili svůj náskok ve třetí nastavené minutě, neboť Roger Fernandes nejprve napálil svou bombou ze čtrnácti metrů levou konstrukci, při dorážce však byl ještě přesnější a z deseti metrů chladnokrevně zavěsil pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele