28. kolo
06.04.2024 19:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Aroucy (© AFP)

Sousa vyloupil své budoucí působiště a veze s Aroucou jasnou výhru z Bragy

Skalp dalšího favorita získali fotbalisté Aroucy, kteří nečekaně hladce vyhráli 3:0 na půdě Bragy. Domácí Arsenalistas ztroskotali na neproměňování šancí, zatímco hosté byli v ofenzivní fázi kliničtí. Trenér Aroucy Daniel Sousa si tak připsal cennou výhru nad týmem, který po sezoně převezme.

Jeho současní svěřenci mu ale dělali na Estádio Municipal de Braga velkou radost. Po ospalejším úvodu zápasu všechny ve 24. minutě probral Cristo, jehož prudká rána orazítkovala tyč domácí branky. Cristo se do šance dostal po rychlém zisku míče a okamžitém protiútoku a to byla zbraň Aroucy i v následujících minutách. Jen o dvě minuty později střelou z dálky protáhl Jason brankáře Matheuse.

Mezi 20. a 30. minutou zápasu měli hosté jednoznačně navrch a ve 28. minutě domácí stoper Saatci marně chytal Mújicu, s jehož zakončením si musel poradit Matheus. Z následného rohového kopu už ale inkasoval, když si míč do vlastní brány hlavou poslal právě Saatci.

Braga kromě předržování míče vůbec nepůsobila jako favorit a Arouca její ležérnost efektivně trestala. Ve 34. minutě Cristo vyslal do úniku Mújicu, s jehož bráněním měli problém Saatci i Matheus, s jehož vyběhnutím si španělský útočník poradil kličkou a pohodlně zakončil do prázdné brány - 0:2.

Hned po inkasování mohla Braga snížit a vypracovat si ještě v prvním poločase nadějnou pozici pro obrat, ale Abel Ruiz nepřekonal dobře vyběhnutého De Arruabarrenu. Uruguayský brankář se ale stal hlavní postavou až po změně stran.

V 59. minutě krásně vytáhl povedenou Brumovu střelu z hranice pokutového území. O minutu později Bruma změnil svou roli ze střelce v nahrávajícího, ale zakončující Fernandes také ztroskotal na De Arruabarrenovi. Ten byl hrdinou svých spoluhráčů i fanoušků v 74. minutě, kdy obrana nechala zakončit hlavou zcela volného Banzu, ale hostující gólman byl znovu připraven.

Domácí sice v druhém poločase zvýšili ofenzivní aktivitu, ale stále otevřenější obranou dávali prostor k protiútokům, které Arouce jdou velmi dobře. Po jednou takovém se Jason zbavil dvou obránců a poslal prudkou střelu, která se od Mújicy šťastně odrazila až za brankovou čáru a skóre bylo už 0:3.

Za tohoto stavu už Braga nedokázala v závěru zápasu jakkoliv zareagovat a doma s Aroucou si připsala šokující prohru 0:3. Zkomplikovala si tak situaci v souboji o čtvrté a třetí místo, do kterého se velmi vážně může zapojit její rival Vitória.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele