19. kolo
31.01.2024 21:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sikou Niakaté (© AFP)

Braga nevyužila šance na odskočení a jen remizovala s posledním Chavesem

Fotbalisté Bragy nepřenesli po zisku Ligového poháru dobré rozpoložení do ligové soutěže a na vlastním stadiónu jen remizovali s posledním GD Chaves 1:1. Domácí sice poslal krátce po změně stran do vedení Zalazar, ale za hosty zvládl rychle vyrovnat kapitán Vitória. Braga tak v posledních pěti ligových zápasech získala jen pět bodů.

První půle nabídla od Bragy již typickou podívanou. Svěřenci Artura Jorgeho sice kontrolovali tempo hry, to ale bylo nízké a mnoho šancí si tak nevypracovali. Tu největší měli ve 22. minutě, kdy Mendes našel přízemním centrem v pokutovém území volného Hortu, ale ten překvapivě ve velké šanci selhal.

Po změně stran přišla jako obvykle změna ve hře Bragy, která byla směrem dopředu aktivnější a nápaditejší. Odměna na sebe také nenechala dlouho čekat. Už v 52. minutě Borja po narážečce s Hortou poslal centr do velké šance, ve které sice Ruiz neuspěl proti brankáři Souzovi, ale dorážející Zalazar byl na správném místě poslal Bragu do vedení.

Hostům ovšem stačil jeden jediný rohový kop v zápase ke srovnání. Nwakali poslal v 63. minutě přesný centr na hlavu Stevena Vitórii a kapitán kanadské reprezentace přesným zakončením upravil skóre na 1:1.

Jednalo se o ojedinělý útok posledního týmu ligové tabulky, ale Braze způsobil velké problémy. V 71. minutě měl po centru Mendese obrovskou šanci na vedoucí gól Djaló, ale Souza ho z bezprostřední blízkosti vyčekal a vychytal. Hned z následující akce si na skvělém Souzovi vylámal zuby také hlavičkující Al Musrati.

K největšímu dramatu nakonec došlo v nastaveném čase, který se protáhl z původních 9 na 14 minut. Do pokutového území hostů létal jeden centrem za druhým a docházelo k tvrdým soubojům. Po jednom z nich zůstal na zemi ležet Saatci, za což mu vynadal Vitória. Ten po skončení akce uviděl druhou žlutou kartu a poslední dramatické minuty strávil mimo hřiště. V nich mohl v naprostém závěru rozhodnout hlavou Al Musrati, ale míč proletěl těsně vedle brány.

Braga tak po výhře v Ligovém poháru nenavázala na dobré výsledky v lize a jen remizovala před domácím publikem s posledním Chavesem 1:1. Na vedoucí Sporting ztrácí už 12 bodů a naopak její náskok na pátou Vitórii má hodnotu pouhého jednoho bodu.

Autor: Martin Jedlička / abola.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele