20. kolo
04.02.2024 21:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Abel Ruiz (© AFP)

Braga napravila zaváhání z minulého kola a porazila houževnaté Moreirense

Cenné tři body vybojovali hráči čtvrté Bragy na svém stadiónu proti šestému Moreirense. Domácí byli favority zápasu a o jejich tříbodovém získu rozhodl už v první desetiminutovce teprve druhým letošním ligovým gólem Abel Ruiz.

Braga většinou mívá pomalejší úvody zápasů, ale utkání s Moreirense bylo výjimkou. K míči se na pravém křídle dostal Zalazar, který prudkým přízemním centrem našel nabíhajícího Ruize a ten z první ukázkovým způsobem prolomil střeleckou smůlu v lize. V té se trefil poprvé od začátku října.

Po necelých dvaceti minutách hry se pokusil mezi střelce zapsat i Zalazar, jenomže jeho pokus z dálky pokryl brankář Kewin. Poté už fotbal od Bragy připomínal její klasická prvopoločasová představení a hosté se tomuto způsobu hry přizpůsobili.

Po změně stran se tempo hry příliš nezměnilo. Domácí, spokojení s jednogólovým náskokem, zodpovědně chránili zejména své pokutové území a hosté jen složitě hledali cestu dovnitř. Vzruch způsobila Braga po necelé hodině hry, kdy Zalazarovu střelu nejprve Kewin vyrazil a následná dorážka uruguayského záložníka zamířila vysoko nad bránu.

Moreirense si své nejlepší šance pošetřilo až na poslední desetiminutovku. Prvním varováním byl Alanův dalekonosný pokus, který brankář Matheus pokryl. V 85. minutě pak Pinto našel centrem v pokutovém území volného Madsona, který balón akrobatickou střelou z voleje poslal do břevna.

Hosté byli při závěrečném náporu nebezpeční a hlavně Madsonově střele chybělo opravdu pár centimentrů. Nakonec se však vytouženého bodu nedočkali. Braga porazila Moreirense nejtěsnějším možný rozdílem a udržela čtvrté místo za stíhající Vitórií.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele