16. kolo
06.01.2024 21:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Estádio Municipal de Braga (© AFP)

Braga přišla o výhru s houževnatou Vitórií v osmé minutě nastavení

Braga nepotvrdila papírové předpoklady proti ambicióznímu vyzyvateli z Guimarãese a jednobrankový náskok nakonec neudržela až do závěrečného hvizdu, jelikož konečnou remízu 1:1 zařídil v poslední možnou chvíli střídající João Mendes. SC tak nezahájilo rok 2024 podle svých představ a s třiatřiceti body je stále čtvrté o dva body za třetím Portem, Vitória naopak po cenném bodu zůstává na pátém místě se třiceti body.

Svěřenci trenéra Artura Jorgeho přitom zahájili toto sobotní utkání s velkým elánem a síť dokázali rozvlnit již po necelých pěti odehraných minutách, ale úspěšná dorážka Rodriga Zalazara neplatila kvůli velmi těsnému ofsajdu přihrávajícího Ricarda Horty. Domácí favorit byl blízko k regulérní brance po necelé čtvrthodině hry, jenže šťastný pokus Abela Ruize se po rohovém kopu z pravé strany odrazil od bližší tyče do zámezí.

Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství k ničemu nebezpečnému již nedošlo, Braga se přeci jen dočkala zaslouženého vedení v 53. minutě. Šestadvacetiletý brazilský záložník Vitor Carvalho po úvodním tlaku protivníka převzal tečovanou zpětnou nahrávku z pravého křídla od Ronyho Lopese, balón si navedl do šestnáctky soupeře a ze čtrnácti metrů ho ukázkově zakroutil k levé konstrukci kolem plachtícího brankáře Bruna Varely.

Hostující outsider mohl bleskově odpovědět ani ne o pět minut později, ovšem zakončující Jota Silva usměrnil svůj přízemní pokus z mírného úhlu jen do boční sítě. Domácí naopak chtěli pojistit svůj náskok v 62. minutě, když kroucená rána Ronyho Lopese z dvanácti metrů olízla břevno a skončila v zámezí.

Poté se zdálo, že se výsledek měnit nebude, nicméně v samém závěru se opřel z voleje do odraženého míče João Mendes a jeho fantastický projektil ze třiceti metrů perfektně zapadl pod horní tyčku za záda bezmocného gólmana Matheuse.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele