25. kolo
10.03.2024 21:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Marcos Leonardo (© AFP)

Benfica si poradila s aktivním Estorilem a nedopustila další ztrátu

Hráči Benficy se po třech zápasech bez výhry vzchopili a porazili před vlastními fanoušky houževnatě bojující Estoril 3:1. Domácí tým poslal do vedení po čtvrthodině hry Kokcü, vzápětí vyrovnal Rodrigo Gomes, ale ještě před odchodem do kabin domácím vrátil vedení Leonardo. Po změně stran pak tříbodový zisk potvrdil Gouveia.

Úvodní patnáctiminutovka naznačovala, že bude k vidění další trápení Benficy, která hledá v posledních týdnech herní pohodu. V jejím závěru ale narazil Neres Kokcüovi na hranici pokutového území a turecký záložník překrásnou střelou otevřel skóre utkání.

Krátce nato mohl přidat další gól Mário, ale zaskvěl se proti němu brankář Figueira, který mohl mít z vychytané šance o pár minut později ještě větší radost. Na opačné straně hřiště se totiž na pravém křídle krásně uvolnil Pina, jehož centr vyrazil brankář Trubin pouze před číhajícího Rodriga Gomese, který přesnou střelou srovnal stav utkání.

Vyrovnávací gól opět hodil na hráče Benficy deku a diváci mohli vidět k její nelibosti celkem vyrovnaný první poločas. Na jeho konci ale obrana Estorilu nezachytili Neresův centr do pokutového území, který Gouveia přiklepl k Leonardovi a mladá brazilská posila se z bezprostřední blízkosti nemýlila - 2:1.

Z kabin vyběhli hosté nabuzení a hráli velmi aktivně, ale vyrovnaná partie se na Estádio da Luz nevyplatila ani lepším týmům a Benfica velmi rychle trestala. Po rychlém zisku míče se k němu dostal Gouveia, který si jej zatáhl do pokutového území a přesnou střelou překonal Figueiru potřetí. V minulé sezóně hráč hostující právě v Estorilu si připsal při své třetí účasti v základní sestavě Benficy už druhý gól.

Hostující trenér Vasco Seabra osvěžil útočné řady o Alejandra Marquese a venezuelský útočník prudkou střelou krátce po svém příchodu na hřiště protáhl Trubina. Ukrajinský brankář musel zasahovat i pět minut před koncem základní hrací doby proti nebezpečnému pokusu Guitaneho a byl důležitou postavou svého týmu.

Velké drama pak nabídla 90. minuta zápasu. Nejprve trefil svou jedovatou střelou břevno Neves, čímž nechtěně odstartoval protiútok Estorilu. Ten ale Francisco Andrade zakončil nepřesně. Benfica tak zlomila výsledkový propad a porazila doma Estoril 3:1.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele