2. kolo
19.08.2023 21:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rafa Silva (© AFP)

Benfica si doma poradila s nováčkem a napravila zaváhání z prvního kola

Fotbalisté Benficy dali zapomenout na nevydařené první kolo, ve kterém nebodovali, a v prvním utkání na domácím stadiónu udolali nováčka Estrela Amadora 2:0. Favorit utkání se ale dlouho trápil a o svém vítězství rozhodl až v poslední desetiminutovce góly Tengstedta a Silvy.

Obhájce mistrovského titulu ale do sezóny rozhodně nevstoupil v takové pohodě jako před rokem a potvrzovalo to také prvopoločasové dění. Až ve 32. minutě vyslal Kokcu průnikovou přihrávkou do šance Cabrala, který však pouze napálil připraveného brankáře Brígida.

V závěru úvodního dějství vyslal jedovatou střelu z hranice pokutového území Di María, ale jeho druhému gólu ve druhém zápase po návratu zabránil skvělým zákrokem Brígido. Jinak však hosté bránili velmi zodpovědně a svého soupeře do více šanci v první půli nepustili.

Takový obraz hry zůstal stejný i po změně stran. Ofenzivní hráči Benficy marně dobývali pokutové území soupeře a ten spokojený z bezbrankovým stavem žádné výraznější ofenzivní výpady nepodnikal. V 66. minutě zkusil střelou z dálky opět překvapit Di María, ale Brígido by opět precizní mezi třemi tyčemi.

Tlak na obranu hostů se ale s přibývajícím čase stupňoval a smyčka okolo pokutového území Estrela Amadora se utahovala. V 73. minutě pálil nebezpečně z hranice pokutového území Kokcu, ale opět zasáhl Brígido. Aura zkušeného dvaatřicetiletého brankáře pohasla až v 79. minutě. Neres zatáhl míč do pokutového území a našel přízemní centrem na malém vápně volného Tengstedta, který svým prvním gólem v dresu Benficy otevřel skóre utkání.

Síly, které hosté vložili do udržení bezbrankového stavu, už v pozdní fázi zápasu chyběly k ofenzivním aktivitám a Benfica pohodlně hlídala své vedení. V nastaveném čase navíc v otevřené obraně opět úřadoval Neres, jehož průniková přihrávka našla v pokutovém území zcela volného Silvu, který druhým gólem rozhodl o konečném výsledku 2:0 pro Benficu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele