4. kolo
02.09.2023 21:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Benficy (© AFP)

Benfica nedala šanci oslabené Vitórii a díky skvělému prvnímu poločasu ji přehrála jasně 4:0

Obhájce mistrovského titulu z Lisabonu sice vstoupil do portugalské nejvyšší soutěže porážkou v Portu s místní Boavistou (2:3), od té doby ale zaznamenal dvě výhry a nyní nedal šanci ani doposud stoprocentnímu vyzyvateli z Guimarãese. Všechny čtyři své góly stihl nasázet během úvodních šestačtyřiceti minut, k dalšímu tříbodovému zisku mu výrazně pomohlo brzké vyloučení Joãa Mendese.

SC po třech odehraných kolech vévodilo portugalské lize, jenže tento sobotní duel mu vůbec nevycházel od samého začátku. V tabulce Primeira Ligy prozatím kleslo na pátou pozici se ziskem devíti bodů, zatímco SL se vyhouplo na čtvrté místo díky lepšímu skóre. Domácí favorit pod vedením německého trenéra Rogera Schmidta hrál od samého začátku sebevědomě a krátce po deseti odehraných minutách bleskově vedl.

Po rychlém přechodu na útočnou polovinu poslal Ángel Di María prudký balón před branku svou tradiční šajtlí a našel bránícího Jorgeho Fernandese, jenž hlavou hodně smolně zavěsil pod břevno do protipohybu vlastního brankáře Bruna Varely. Opaření hosté byli v následujícím průběhu pod velkou dekou a svou situaci si ještě více zkomplikovali v 19. minutě.

João Mendes totiž v blízkosti středového kruhu neobratně nakopl přímo do hlavy argentinského obránce Otamendiho a rozhodčí Nuno Miguel Serrano Almeida mu bez váhání ukázal přímou červenou kartu. S hosty to od tohoto okamžiku šlo hodně z kopce, krátce po půlhodině hry navíc pojistil náskok Benfiky hvězdný Di María. Ten si naběhl do volného prostoru na finální pobídku od Rafy a z deseti metrů nemohl minout poloprázdnou branku.

Domácí pak v žádném případě nepolevovali a rozhodující třetí zásah přidali v páté nastavené minutě úvodního dějství. Vůbec poprvé v novém působišti se prosadil turecký záložník Orkun Kökçü, když po hezkém přenesení hry na pravou stranu obdržel zpětnou nahrávku od nestárnoucího Di Maríy a z dvaadvaceti metrů náramně zavěsil ke vzdálenější konstrukci kolem plachtícího Varely - 3:0.

Benfica hrála ve velké pohodě také po změně stran. Ani ne po pětadvaceti odehraných sekundách druhého poločasu navíc uzavřela gólový účet tohoto střetnutí, jelikož po ráně zblízka v podání Otamendiho a zákroku hostujícího strážce se k dorážce dostal norský špílmachr Fredrik Aursnes. A jeho skákavý pokus zapadl přesně doprostřed branky. SL si ve zbývajícím průběhu vytvořilo ještě další gólové šance a dokonce i orazítkovalo břevno, páté trefy se již však nedočkalo.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele