12. kolo
04.12.2023 21:15 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Sporting otočil duel proti Gil Vicente a vrací se do čela ligy

Fotbalisté Sportingu CP splnili v pondělní dohrávce 12. kola Ligy Portugal roli favorita a porazili na vlastním stadiónu Gil Vicente. Hosté sice v prvním poločase šli díky gólu Rubéna Fernandese do vedení, ale ještě před odchodech do kabin vyrovnal střelou do vlastní brány Pedro Tiba. Po změně strak pak přidal dva góly domácí kanonýr Viktor Gyökeres a rozhodl o výhře svého celku.

Domácí si byli vědomi šance, kterou se jim naskytla po nedělní remíze Benficy na půdě Moreirense a od úvodního hvizdu byli na hřišti aktivnější. Už v 9. minutě překonal Gyökeres brankáře Andrewa poprvé, ale když mu Edwards posílal gólovou přihrávku, stál v ofsajdu a gól nebyl uznán.

Po půl hodině hry ale Sporting výrazně polevil v útočné aktivitě a byl za to okamžitě potrestán. Standardní situace z levé strany hřiště se ujal Murilo, který přesným centrem našel hlavu hostujícího kapitána Rubéna Fernandese, jenž otevřel skóre zápasu - 0:1.

V podobné situaci se ale Sporting neocitl v sezóně poprvé a ještě do poločasové přestávky stihl vyrovnat. Nuno Santos napálil ve 42. minutě odražený míč z hranice pokutového území a trefil Pedra Tibu, od kterého se střela nešťastně odrazila do brány.

Gól do šatny domácímu týmu hodně pomohl a ten se hned po změně stran hnal za vedením. Krátce po začátku druhého poločasu se ve velké šanci po Gonçalvesově prostrčení octnul Edwards, ale v dobré pozici přestřelil bránu.

Už v 52. minutě se ale Hjulmandův centr do pokutového území šťastně odrazil Fujimota k Gyökeresovi, který potvrdil roli kanonýra a poslal Sporting do vedení. Jen o čtyři minuty později švédský útočník opět věděl, kde má stát, a po Gonçalvesově přízemním centru zvýšil střelou z bezprostřední blízkosti na 3:1.

Gonçalves měl čich na přesné přihrávky, ale Gyökeresovo načasování náběhů vázlo. O jeden gól přišel útočník kvůli ofsajdu v první půli a náběh si nepohlídal ani v 67. minutě, kdy Andrewa po úniku obraně překonal fakticky už počtvrté, ale gól mu opět nebyl uznán. Na hattrick měl Gyökeres šanci dosáhnout ještě v samotném závěru zápasu, ale to už byl Andrew na jeho střelu připraven. Sporting tak využil zaváhání svého městského rivala, otočil domácí zápas s Gil Vicente a po výhře 3:1 jde zpět do čela Ligy Portugal.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele