9. kolo
27.10.2024 20:45 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Moise Kean dvakrát skóroval za Fiorentinu. (© Gabriele Maltinti / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

O první venkovní prohru AS Řím se postarala Fiorentina. "Vlkům" uštědřila pětigólový výprask

Fiorentina v neděli večer prodloužila vítěznou sérii na pět soutěžních zápasů ve velkém stylu. Na Stadio Artemio Franchi v Serii A zdemolovala AS Řím 5:1 a uštědřila hostům první venkovní ligovou porážku v této sezoně.

Že mají domácí formu, ukázali již po devíti minutách, když Moise Kean, jehož start byl nejistý, parádně zakombinoval s Lucasem Beltránem a následně se trefil ke vzdálenější tyči. Poté, co byl bývalý hráč Říma Edoardo Bove faulován Zeki Celikem v pokutovém území, Beltrán z penalty chladnokrevně překonal Mileho Svilara a zdvojnásobil vedení Fialek.

Ivan Jurić byl s výkonem svého týmu natolik nespokojený, že těsně po půlhodině hry provedl dvě střídání. A jedno z nich přineslo hned výsledek. Manu Koné svou premiérovou brankou v dresu Giallorossi snížil. Radost Vlkům však dlouho nevydržela, protože dvoubrankové vedení vrátil na kopačky Fiorentiny Kean, který po přihrávce Boveho zapsal svůj druhý gól v zápase a sedmý v ročníku.

Domácím vyšel i začátek druhého poločasu. Tentokrát se Bove převtělil do role zakončovatele, když elegantně přeloboval Svilara. Paulo Dybala dělal, co mohl, aby se pokusil dostat Římany do hry, ale jeho trestný kop těsně po hodině hry David de Gea vytěsnil na tyč. Definitivní direkt zasadil AS Mario Hermoso, který byl po druhé žluté za faul na Doda vyloučen. Takto si svůj debut bývalý hráč Atlétika Madrid v Serii A jistě nepředstavoval.

První start v dresu Giallorossi zapsal i Mats Hummels, ale ani on na něj nebude vzpomínat v dobrém. Nejenže dostal se svými spoluhráči výprask, ale dokonce si dal vlastní branku po rohovém kopu pouhé čtyři minuty potom, co přišel na trávník. Fotbalisté AS Řím tak prohráli tři z posledních pěti soutěžních zápasů. Fialky naopak v uplynulých třech vystoupeních skórovaly 15krát a i díky tomu se posunuly do první čtyřky.

Autor: Livesport.cz / Adam Clancy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele