5. kolo
22.09.2024 12:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Albert Gudmundsson (© ACF Fiorentina)

Fiorentina si doma došla pro tři body, výhru nad Laziem vystřelil penaltový specialista Gudmundsson

Dvě proměněné penalty Alberta Gudmundssona ve druhém poločase zajistily Fiorentině první ligové vítězství v této sezoně. Fialky na stadionu Artemio Franchi porazily Lazio 2:1 a teprve potřetí z předešlých 15 vzájemných konfrontací slavily triumf.

Fiorentina, která před tímto kolem stále čekala na první výhru, přivítala na Stadio Franchi Lazio. La Viola zatím získala pouhé tři body, zatímco Lazio mělo na kontě po čtyřech kolech bodů sedm. Domácí začali pěkně zostra a za svou převahu byli málem odměněni. Moise Kean vysunul Andreu Colpaniho, ale Ivan Provedel se blýskl skvělým zákrokem a vytěsnil míč na brankovou konstrukci.

Lazio se záhy po slabším úvodu dostalo do hry a málem se samo ujalo vedení. Mattia Zaccagni v polovině prvního poločasu však Davida de Geu nepřekonal. Krátce před poločasem už ale ani De Gea nedokázal zabránit Laziu ve skórování v pátém utkání Serie A v řadě. Po přímém kopu Nuna Tavarese se prosadil hlavou Mario Gila, pro něhož šlo o úvodní ligovou branku v dresu Lazia od roku 2022, kdy přišel z Realu Madrid.

Radost hostujícím fanouškům ovšem vydržela jen krátce po změně stran a prsty v tom měl Matteo Guendouzi. Ten v pokutovém území atakoval střídajícího Gudmundssona a sudí Matteo Marcenaro neměl jinou možnost, než ukázat na penaltový puntík. Exekuce se ujal sám postižený a při svém debutu za Fiorentinu se nemýlil. Po vyrovnávací brance převzali otěže utkání domácí, kteří si vypracovali několik šancí. Po rohovém kopu byl blízko ke skórování Christian Kouamé, ale jeho pokus zamířil těsně nad břevno.

Domácí cítili šanci a hnali se za teprve třetí výhrou nad Laziem z posledních 15 duelů. Jejich snažení se nakonec vyplatilo. V nastaveném čase ve vápně fauloval Tavares Dodoa a Gudmundsson se nemýlil ani podruhé, čímž Fialkám zajistil tři body za vítězství 2:1.

Autor: Livesport.cz / Archie Burkinshaw

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele