4. kolo
15.09.2024 15:00 CET
3 : 2
(3:2)

Reportáž

Radost hráčů Atalanty (© AFP)

V divoké přestřelce v prvním poločase Atalanta předčila Fiorentinu

Ademola Lookman, nominovaný na Zlatý míč, zazářil při svém návratu do sestavy, když Atalanta ve čtvrtém kole italské Serie A dokázala porazit Fiorentinu 3:2. Pro Violu to byla po pěti remízách v řadě první porážka v sezoně.

Fiorentina si plně zasloužila vedoucí gól, který přišel již v 15. minutě. Roberto Mandragora poslal po rohu centr na Robina Gosense, jeho střelu ale skvěle zachránil Marco Carnesecchi. Lucas Martínez Quarta si ale našel odražený míč a poslal hosty do vedení. Vyrovnání však přišlo brzy, když Lookman skvěle obešel Edoarda Boveho a přihrál Mateovi Reteguimu, který překonal Davida de Geu a přidal již svůj čtvrtý zásah ve stejném počtu utkání za domácí.

Hosté však brzy získali zpět svůj náskok díky Moise Keanovi, který po Gosensově hlavičce dorazil míč ke vzdálenější tyči, a zaznamenal tak svůj druhý zásah v letošní sezoně Serie A. Atalanta senzačně v závěru poločasu otočila zápas na svou stranu, když Éderson nejprve vybídl k zakončení Charlese De Ketelaera, který z bezprostřední blízkosti zakončoval hlavou. O pouhou minutu později nechala rozhozená obrana Fiorentiny na levé straně utéct Lookmana a hrdina finále Evropské ligy se prosadil k bližší tyči De Geovy branky.

Po změně stran se hrálo v pomalejším tempu, ale několik šancí, které se naskytly, patřilo domácím, již chtěli své vedení navýšit. Raoul Bellanova brankáře po obranném zmatku nepřekonal, Lookman se po kombinaci s Reteguim rovněž neprosadil. Dominance domácích pokračovala. Nebýt mnoha zákroků De Gey, o výsledku by bylo rozhodnuto.

Lookman pak selhal v jasné šanci, ale to nebylo klíčové, jelikož Fiorentině se nedařilo jako v první půli. Atalanta se tak pomstila za prohru 2:3 ve vzájemném zápase na konci minulé sezony a po dvou porážkách v řadě se vrátila na správnou cestu, zatímco hosté ukončili sedmizápasovou sérii ligové neporazitelnosti, přestože dvakrát vedli.

Autor: Livesport.cz / Max Davis

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele