9. kolo
26.10.2024 20:45 CET
6 : 1
(5:1)

Reportáž

Ademola Lookman (© Marco Luzzani / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Atalanta zdemolovala Veronu šesti góly. V prvním poločase řádil Lookman

Atalanta vyřídila v rámci devátého kola Serie A Veronu tenisovým výsledkem 6:1. Hosté vůbec nezvládli vstup do utkání a během prvních 34 minut hned pětkrát inkasovali. Zásluhu na vysokém vítězství mělo více hráčů, nejviditelnějším však byl Ademola Lookman, který v prvním dějství ke dvěma gólům přidal stejný počet asistencí.

Domácí do zápasu vlétli ve velkém stylu. Už v šesté minutě otevřel skóre Martin De Roon po přesné přihrávce Lookmana a o tři minuty později zvyšoval Mateo Retegui, který sám vybojoval balon na hranici pokutového území a dokázal přesně zakončit.

Atalanta byla ve varu a Verona vůbec nevěděla kudy kam. Ve 14. minutě si na pravém křídle udělal prostor Charles De Ketelaere a střelou do vzdálenějšího rohu přidal třetí gól. Aby toho nebylo málo, o slovo se přihlásil Lookman, který chtěl ke dvěma asistencím přidat i branky. V 28. minutě vletěl do pokutového území a prudkou ranou upravil na 4:0. O šest minut později stál Nigerijec na konci pohledné týmové akce a nadělil Veronským nepopulárního "bůra".

V závěru poločasu dokázal hezkou střelou dát jedinou branku hostů Amin Sarr, ale byla to jen malá náplast na velkou ránu. V 58. minutě se ocitl v bezprostřední blízkosti brány soupeře Retegui a svým druhým gólem v zápase zarovnal na konečných 6:1. Zbývající půlhodina hry byla víceméně jen formalitou a rozhodčí i z lítosti k hostům nenastavil nad rámec jedinou minutu. Atalanta zvítězila ve třetím ligovém utkání v řadě a v rámci této série nastřílela úctyhodných 13 branek.

Autor: Livesport.cz / Sunil Midda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele