1. kolo
18.08.2024 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Daniele De Rossi (© Profimedia)

AS Řím do nového ročníku nejvyšší italské soutěže vítězně nevstoupil, na půdě Cagliari pouze remizoval

Cagliari zahájilo novou sezonu Serie A pevnou defenzivou, když před vlastními fanoušky uhájilo zaslouženou remízu 0:0 s AS Řím.

Fotbalisté AS Řím, kteří začínají svou první sezonu pod vedením Daniele De Rossiho, vypadali v útočné fázi poněkud nevýrazně, když si v úvodním dějství nedokázali vytvořit žádnou šanci. Ve 40. minutě se zdálo, že se hra otevře, když Răzvan Marin z 25 metrů vyzkoušel brankáře hostů Mileho Svillara, který pokus rumunského útočníka vyrazil do bezpečí. Hosté rychle zahrozili na druhé straně hřiště, ale Nicola Zalewski poslal přihrávku příliš vysoko na to, aby s ní Artem Dovbyk něco udělal. O pět minut později Mehmet Zeki Çelik přihrával nabíhajícímu Robertu Piccolimu, ale jeho rána letěla vedle tyče.

O přestávce zřejmě De Rossi promluvil svým svěřencům do duše, protože hosté přišli do druhé půle s novým nábojem. Nejprve Matías Soulé ve 47. minutě ohrozil branku domácího brankáře Simoneho Scuffeta, který jeho střelecký pokus zlikvidoval, a poté se pokusil bezbrankový stav prolomit Zalewski střelou, jež mu ovšem nesedla. V 54. minutě se zápas skoro dočkal otevření skóre. Jednoduchý míč za obranu našel na levém křídle Zalewskiho, jehož střílený centr Dovbyk chytře nechal nabíhajícímu Lorenzu Pellegrinimu, ale kapitán klubu Giallorossi nedokázal míč usměrnit za Scuffeta.

De Rossi v 69. minutě poslal na hřiště Paula Dybalu s cílem oživit ofenzivní snažení svého týmu. O argentinského útočníka je velký zájem ze Saúdské Arábie, což je důvod, proč začal nedělní zápas na lavičce. Zkušený forvard dostal příležitost otevřít skóre téměř okamžitě po příchodu na hřiště, ale jeho trestný kop z 25 metrů neměl kýženou výšku a místo toho narazil do dobře postavené zdi. Dybala výrazně oživil ofenzivu Říma. V 79. minutě hosté trefili horní konstrukci Scuffetovy branky, když střídající Argentinec hlavičkoval po Dovbykově přihrávce do břevna. O chvíli později trefil břevno také Razvan Marin za Cagliari na druhé straně, jehož projektil vytlačil výborným zákrokem Svilar na břevno.

Cagliari chtělo zahájit novou sezonu vítězstvím před vlastními fanoušky, ale vzhledem k tomu, že Římané na Sardinii dominují již mnoho let, mohli být nakonec s bodem spokojeni.

Autor: Livesport.cz / Duncan Hewitt

Komentáře (2)

Přidat komentář
Shatry1978

Koukám že tady už někdo s Dybalou nepočítá , dokud to není uzavřené, tak by Dybala neměl v základní sestavě chybět

Reagovat
scr

1:3 Dybala hattrick

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele