4. kolo
15.09.2024 18:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Neapole (© AFP)

Lukaku řídil demolici Cagliari. Neapol se vyšvihla do čela ligy

Neapol zvítězila ve čtvrtém kole Serie A na hřišti Cagliari 4:0. Alespoň dočasně se tak posunula na vrchol italské nejvyšší soutěže, za což mohla děkovat především Romelu Lukakovi. Belgický útočník přihrál na vítěznou branku, po výměně stran si připsal další asistenci a krátce nato i skóroval.

Po klidném začátku prvního poločasu se Neapol ujala vedení. V 18. minutě skóroval záložník Giovanni Di Lorenzo, jehož odražená střela z hranice pokutového území zapadla ke vzdálenější tyči. Cagliari však zareagovalo dobře, Paulo Azzi pronikl dovnitř vápna a vyslal prudkou ránu, kterou musel Alex Meret vytěsnit mimo bránu. Hosté následně znovu převzali otěže zápasu, před poločasovou přestávkou ale další zásah přidat nestihli.

Na začátku druhého dějství naopak domácí hrozili vyrovnáním. Meret ovšem podržel svůj tým jak proti pokusu Sebastiana Luperta, tak proti dalekonosné ráně Razvana Marina. Neapol dala Rossoblu lekci z produktivity díky smrtícím protiútokům. Chviča Kvaracchelija chladnokrevně překonal Simona Scuffeta a zdvojnásobil vedení Partenopei. Hrůzostrašná chyba vzadu pak umožnila Gruzínci připravit míč pro Lukaka, který se trefil do dolního rohu. Tím vstřelil svůj sedmý gól v osmi zápasech proti Cagliari.

V nastaveném čase měli hosté čas i na čtvrtý přesný zásah, když se po rohovém kopu hlavou prosadil Alessandro Buongiorno. Domácí v této sezóně již potřetí nedokázali skórovat a s jediným vítězstvím v 27 duelech proti Neapoli klesli na předposlední místo. Naopak hosté si připsali třetí ligovou výhru v řadě pod vedením Conteho.

Autor: Livesport.cz / Adam Clancy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele