8. kolo
20.10.2024 12:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Chviča Kvaracchelia (© Gabriele Maltinti / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Neapolskou euforii přiživil z penalty Kvaracchelija. Empoli padlo po jediné střele na bránu

Hráči Neapoli si v osmém kole Serie A odvezli z Empoli tři body za hubenou výhru 1:0. Jedinou střelu na bránu v podání hráčů Azzurri obstaral z penaltového puntíku v 63. minutě Chviča Kvaracchelija. Navzdory odvážnému výkonu především z první půle tak domácí dostali lekci z efektivity, díky které svěřenci Antonia Conteho upevnili svou pozici na samotném vrcholu tabulky.

Ani porážka 2:1 v posledním utkání s Laziem nezabránila tomu, aby Empoli zaznamenalo nejlepší vstup do prvoligové sezony za posledních téměř dvacet let. Sebastiano Esposito před reprezentační přestávkou skóroval právě proti Orlům z Říma. Nebezpečně vystřelil i v úvodu střetnutí s Neapolí, jeho pokus z voleje ale Elia Caprile bleskově zneškodnil. Hosté, kteří se nacházeli na prvním místě, byli v průběhu poločasu stále nebezpečnější.

Jejich příval šancí vyvrcholil hlavičkou Amira Rrahmaniho, jehož pokusu zabránil v cestě do sítě improvizovaný zákrok Ardiana Ismajliho. Poté se o slovo přihlásili domácí. Esposito a Lorenzo Colombo oživovali hru, přičemž druhý jmenovaný byl na poslední chvíli zastaven Leonardem Spinazzolou. Tino Anjorin byl v závěru poločasu v inspirativní formě, ale ani on nedokázal zabránit tomu, aby Stadio Carlo Castellani vidělo další bezbrankový poločas.

Po výměně stran byla hra vyrovnanější a ani jedna strana si okamžitě nevytvořila žádnou jasnou šanci. To platilo až do nástupu Giovanniho Simeoneho, po jehož střele Matteo Politano po přistrčení Anjorinem vybojoval penaltu. Chviča Kvaracchelija poslal Partenopei do vedení a zajistil, že fanoušci v Toskánsku nebudou muset snášet čtvrtý domácí zápas po sobě, aniž by některá ze stran rozvlnila síť za zády brankáře.

V závěru se dalo očekávat, že se svěřenci Roberta D'Aversy vzchopí, ale díky několika neúspěšným střídáním a důrazné obraně Alessandra Buongiorna si Neapol udržela tři body a s nimi i vedení v čele Serie A. To bylo důležité po sobotním vítězství Juventusu nad Laziem, zatímco slibná sezona Empoli není v žádném případě vykolejena navzdory dvou po sobě jdoucích porážkách proti špičkovým soupeřům.

Autor: Livesport.cz / Max Davis

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele