5. kolo
20.09.2024 20:45 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Duván Zapata pomohl FC Turín do čela tabulky. (© AFP)

Rozjetý Turín zvládl výjezd do Verony a po dominantním výkonu průběžně vládne Itálii

Turín po přesvědčivých výkonech v úvodu nového ročníku Serie A zapsal po skalu Verony na Stadio Marc’Antonio Bentegodi další tři body a dostal se tak průběžně do čela ligové tabulky. Vítězství hostům zajistil Kolumbijec Duván Zapata.

Hosté byli v úvodu aktivnější než soupeř, čehož už po 10 minutách hry zužitkoval první brankou zápasu Antonio Sanabria. Náskok však vydržel pouze necelé dvě minuty, protože svěřenci Paola Zanettiho vyrovnali. Grigoris Kastanos prudce vypálil zpoza šestnáctky, míč se otřel o hlavu obránce a stočil se daleko od brankáře Vanji Milinkoviće-Saviće, který jej nedokázal vytěsnit mimo tři tyče.

Víc už se ale Gialloblu nepodařilo. Zanedlouho hráli v 10, když Paweł Dawidowicz dostal za zákrok loktem uvnitř šestnáctky už osmou červenou kartu v kariéře. Následný pokutový kop sice Sanabria neproměnil, do vedení se hosté přeci jen vrátili, když Duván Zapata hlavičkou usměrnil centr Valentina Lazara do sítě domácí branky.

Sebastian Walukiewicz pak před přestávkou prudkou střelou z dálky mířil těsně vedle. Turín po pauze poměrně klidně kontroloval hru, měl více než 70% držení míče a využíval svou početní výhodu.

Jedenáct minut před koncem utkání dodal hostům potřebný klid Ché Adams, který vstřelil svůj druhý gól v sezoně. Skotský reprezentant využil špatné přihrávky Redy Belahyana, vyrazil dopředu a střelou, která se lehce odrazila od nohy domácího obránce, pojistil Turínu tři body. Il Toro tak z pěti zápasů nového ročníku Serie A získali 11 bodů - jde o jejich nejlepší start do prvoligové sezony ve 21. století.

Domácí sice v nastaveném čase snížili zásluhou Daniela Mosquery, ani jeho trefa však nezabránila tomu, že podruhé v řadě doma vyšli bodově naprázdno.

Autor: Livesport.cz / Matt Jones

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele